Autostrada wyprzedzanie i ustepowanie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Autostrada wyprzedzanie i ustepowanie

Postprzez szymon1977 » niedziela 26 czerwca 2016, 21:28

A no tak... pomylilo mi sie z ruchem lewostronnym. To faktycznie ma jakis sens. Czasem tez tak robie, coby sie ten za mna nie niecierpliwil. Ani nie probowal wyprzedzac mnie z prawej. Bywa przeciez, ze juz podczas wyprzedzania mam zamiar zjechac na prawy pas.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez waw » niedziela 26 czerwca 2016, 23:26

szymon1977 napisał(a):
szkolakrakowska napisał(a):Także po wyprzedzeniu masz obowiązek niezwłocznie zjechać na prawy pas ruchu.
Nie przekrecaj tresci PoRD. No i co, jezeli po wyprzedzeniu bede znow wyprzedzal?

Piękny argument dla mistrzów lewego pasa. Po wyprzedzaniu nie muszę wracać na prawy bo za 2 czy 3 kilometry znowu pewnie kogoś wyprzedzę.
waw

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 27 czerwca 2016, 00:57

waw napisał(a):Po wyprzedzaniu nie muszę wracać na prawy bo za 2 czy 3 kilometry znowu pewnie kogoś wyprzedzę.
Czyli przez najblizsze 2-3 km wyprzedzal nie bedziesz, tylko przez 2-3 km bedziesz jechal lewym choc mozesz i powinienes jechac prawym, a pozniej pewnie kogos wyprzedzisz. Rozumiesz roznice pomiedzy trescia mojego a Twojego postu? Obawiam sie, ze nie.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez kobieta32 » poniedziałek 27 czerwca 2016, 23:29

ks-rider napisał(a):W przypadku jednosladow bezdie " nieco " inaczej.

Słuszna uwaga. Dodam, że w tym przypadku nie tyle będzie, co jest inaczej i często kończy się to nieciekawie, co pokazuje słynny ostatnio w internecie filmik, gdzie to według jednych Pan ze skody popełnia błąd, a według innych celowo zajeżdża drogę motocykliście - który chcąc wyprzedzić jadąc tym samym pasem, w efekcie ląduje na asfalcie. ..
Cierpliwość zawsze popłaca.
kobieta32

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze