Pierwszeństwo przed pojazdem szynowym

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Pierwszeństwo przed pojazdem szynowym

Postprzez JanRyba » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 10:12

szymon1977 napisał(a):Wygląda na to, że w kwestii G-1 się pomyliłem.
-----

Przyznać się do pomyłki żaden wstyd, jeszcze wypadałoby odszczekać wiele innych postów w innych dyskusjach, ale na to już pewnie Pana nie stać :)?

szymon1977 napisał(a):Natomiast zastanawia mnie jedna rzecz: w obu przypadkach brak jakiegokolwiek znaku pionowego bezpośrednio przed przejazdem. Wprawdzie w Stolnie linia pozioma jest, ale powinna być una uzupełnieniem znaku poziomego. Czyżby w zimie po przejechaniu za sygnalizator kierujący nie musiał spełniać swoich obowiązków?

Tutaj nie ma się co zastanawiać Panie Szymonie, tylko najpierw należy poczytać prd, 170, 220, szereg innych ustaw i rozporządzeń, troche literatury, potem zacząć myśłeć, analizować a na samym końcu dopiero pisać i odsyłac innych do literatury, ale jeszcze trzeba wiedzić do jakiej :)
JanRyba

"- Na litość boską, królowo - ..... - czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."
JanRyba

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 11:08

Pomyślałem tylko trochę, napisałem i zostałem wyprowadzony z błędu. Chyba od tego jest to Forum?
JanRyba napisał(a):...odszczekać...Panie Szymonie...
Słoma Ci z butów panie Janie wyłazi. Nic nie odszczekam, co najwyżej przyznam się do błędu... pod warunkiem oczywiście, że mnie ktoś z niego wyprowadzi.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 sierpnia 2013, 13:31 przez szymon1977, łącznie zmieniany 1 raz
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez JanRyba » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 13:07

Aby kogoś wyprowadzić z błędu - ten ktoś powinien tego chcieć, a nie isć w zaparte jak Pan masz w zwyczaju - a przykładów nie muszę podować, wystarczy poczytać "szkicowidła" :)

Być może słoma wychodzi mi z butów, ale wyznaję zasadę "lepiej być zerem niz leszkiem millerem"
JanRyba

"- Na litość boską, królowo - ..... - czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."
JanRyba

Postprzez Zonaimad » wtorek 27 sierpnia 2013, 22:47

LeszkoII napisał(a):3 kreski: http://goo.gl/maps/GRqUn
2 kreski: http://goo.gl/maps/z6Zbj
1 kreska: http://goo.gl/maps/y5EAn

Gdzie mieli umieścić G-1c, żeby było prawidłowiej niż prawidłowo?

Ale jakby zabrakło słupków wskaźnikowych to już mamy tramwaj, a nie pociąg? :D
Zonaimad

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze