Blokowanie skrzyżowania czy utrudnianie ruchu innym?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Blokowanie skrzyżowania czy utrudnianie ruchu innym?

Postprzez lith » niedziela 02 grudnia 2012, 21:06

Ja nie widzę nic złego w stanięciu 0,5m za kimś, szczególnie jeżeli dzięki temu możemy mocno usprawnić ruch. Jak jest ciasno i jest taka potrzeba to nie mam większych oporów i ustawić sie 10 cm za kimś, właśnie tak jak np. tu, żeby się schować na bok i nie blokować. Oczywiście za l'ką, czy na stromej górce będę starał się zostawić większe odległości, ale to już są dodatkowe okoliczności.
lith

Postprzez MEL » niedziela 02 grudnia 2012, 21:57

Z psychologicznego punktu widzenia jeżeli ktoś podjeżdża nam pod zadek baaardzo blisko stajemy się bardziej niepewni, zdekoncentrowani, nerwowi co znacznie wpływa na jakość prowadzenia pojazdu.

Ja jestem zwolennikiem większego odstępu niż 0,5m chociaż z metrem nie bede biegał i mierzył. Już nieraz byłem świadkiem spadającego lodu z plandeki podczas ruszania, potłuczonych szyb, pogiętych masek.
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką
MEL

Postprzez maryann » poniedziałek 03 grudnia 2012, 11:47

MEL napisał(a):Z psychologicznego punktu widzenia jeżeli ktoś podjeżdża nam pod zadek baaardzo blisko stajemy się bardziej niepewni, zdekoncentrowani, nerwowi co znacznie wpływa na jakość
...na pewno "prowadzenia pojazdu"? Jeśli ten ktoś to żona, to nie jestem nerwowy. Jeśli to inny samochód- też nie jestem nerwowy. Jestem nerwowy tylko, jeśli to żona w samochodzie. :D , albo ktoś marnuje miejsce i zostawia dwie długości samochodu.
falsum in uno falsum in toto
maryann

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze