Drezyna napisał(a):Sprawa jest trywialna, nie wiem czemu kombinujecie. Obowiązują wszystkie artykuły PoRD. Jeśli znaki i sygnały nie stanowią inaczej, kierowcę A obowiązuje na przykład 25.1, a kierowcę B 22.4. Obaj mają ustąpić pierwszeństwa. Takie mamy prawo. Kto tego nie rozumie i uważa, że któryś z tych artykułów jest ważniejszy nie powinien być szoferem.
Drezyna napisał(a):
O kurczaki, nie znam tego przepisu. Gdzie masz napisane:
"Obowiązuje wyłącznie w przypadku kolizyjnego toru jazdy"
Widzę, że to forum pełne jest twórców, poetów i scenopisarzy. A ja mam tylko kartę woźnicy...
Drezyna napisał(a):Inteligencja powalająca na tym forum. Jesteście wielcy - tworzycie własne prawo! To znaczy są skrzyżowania, na których przepisy obowiązują, są takie, na których nie, a decyduje o tym, o zgrozo - myślenie???
Art. 25. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
A wy czytacie między wierszami: nie stosuje się we wtorki rano, w miastach powiatowych i w omawianym przypadku. Z ludziskami to jest tak: kombinują na wszystkie sposoby, a jak już się naprawdę nie da inaczej, to robią coś normalnie. Spróbujcie normalnie - jest przepis, nie ma wyłączenia to stosujcie go. Choć wasza inteligencja mówi wam co innego. Inaczej tworzycie chaos - a jeśli jesteście jakimiś instruktorami, to już tragedia, bo kształcicie kursantów w pogardzie dla prawa. Jeśli nie potraficie - przestańcie myśleć, po prostu stosujcie przepisy. Prawo jazdy jest dla wszystkich, nie tylko dla wielkich myślicieli XXI wieku.
Lubisz być aktywny na forum, znasz przepisy ruchu drogowego, jesteś inteligentny, umiesz pokonać pojazdem każde skrzyżowanie w kraju.
To napisz jakie masz doświadczenie i gdzie nabyłeś taką wiedzę z PRD.