Progi zwalniające

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez sonix » czwartek 28 kwietnia 2005, 07:26

Poganiaczu mułów - jeśli masz takie specjalistyczne zapytania to już raz podałem Ci adres e-mail, gdzie możesz się dokładnie wszystkiego dowiedzieć wraz z interpretacją. [url]news@grupaimage.com.pl[/url]
Życie jest brutalne a prawdy są dwie
sonix

Postprzez bialy » czwartek 28 kwietnia 2005, 23:06

jednoznacznie znak mówi,że masz prędkość dostosować do przeszkody nawet do zatrzymania włącznie.
W strefie gdzie już jest ograniczenie prędkości przez znak strefy niepotrzeba dodatkowych zanków. A progi są dostosowane do różnych prędkości. Wprowadzający je mają na to papiery i nic ci nie wypłacą.
[...]

Ja moje autko tam moge pchac a i tak zawadze tłumikiem, a co od norm to juz wiem, ze sa, a to ze sa do d... to inna sprawa.

problem w tym ze niektóre progi to przekraczaja wszelkie normy. Ja jechałam na skróty a cmentarz inna drogą koło szkoły, jechałam wolno bo w sumie pod górkę a wiedziałam że są progi no bo szkoła i co??to były jakieś giganty na których o mało nie zawisłam(jakbym miała niższy wóz to nie ma szans przejechac chyba).To były nie takie progi w czarno zółte pasy ale robione z kostki,czy jakiś takich cegieł...tragedia...jechałam z 10km/h a i tak wszystki stukało (dobrze ze się nic nie urwało) fajne skróty..już tam nie pojadę

Mozesz to zgłosci do zarządu drog/właściciela drogi jezeli prog nie przestrzega mozna domagac sie jego zmiany, mozna tez nazbierac troce podpisow i walczyc o usuniecie. Tak np. w druga strone: wystarzcy 10 podpisow i zbuduja takie gówno, wiem z doswaidczenia :( tylko ze ci debilie ktorzy go zamowili nie musza przez niego przejerzdzac, bo wjazd do garazu maja wczesniej, a swoja droga to prog spelnia podobno normy a przy przyjezdzaniu z prekoscia 20km/h (ograniczenie do 30) słychać jak wala odboje w zawieszeniu :/

Niektórzy kierowcy mają specjalne metody przyjeżdżania przez takie progi. Prawymi kołami jadą blisko krawężnika gdzie nie ma progu zwalniającego.
Ciekawe na ile jest to lepsze rozwiązanie?

wtedy samochod mniej podbija do gory, wiec mozna szybciej przejechac. wiem z praktyki :) czasami nawet opłaca sie przejechac lewa strona bo tam jest nizszy.

Jescze co do tego bezpieczenstwa ruchu, to jak k.... mozna nie zuwazyc czegos na dordze ktora odsunieta jest od zabudowan o dobre 40m nie ma zadnych drzew, krzakow, itp :?: albo jest tak nierowna i powybijana, ze nie mozna sie przekroczyc 20 km/h :?: w USA takei rzaczy robia przed szkołami a u nas gdzie popadnie :/ przegiecie w 2 strone :/ mogliby te autostrady zbudowac lub zrobic te drogi po ktorych sie jezdzic nie da :/ :|
bialy

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze