A ja tam sie zgadzam z
cmanem.
Wywalenie swiatel z takiego ronda to nie problem, problemem jest to, ze ludzie tego nie chca - bo jedni nie wierza, ze to bedzie dzialac, a inni po prostu sie boja, ze nie beda umieli sie po takim rondzie poruszac.
Przyklad duzego ronda bez sygnalizacji? A w Lublinie rondo przy makro, tak znienawidzone przez kursantow/zdajacych, wystarczy pogadac ze zdajacymi i tylko slychac "ojej, boje sie ronda przy makro", "nooo, jak bedzie chcial cie oblac, to cie obleje, bo pojedziecie na rondo pod makro".
No i fakt. Ruch tam nie maly, szczegolnie w godzinach szczytu. Ale jedyne co tam sie korkuje to pas do skretu w lewo od krancowej i tak samo od centrum (1000-lecia), zazwyczaj dlatego, ze jedzie nim 5 eLek pod rzad, ktore beda zawracaly... Ja jak widze eLke w tym miejscu (od krancowej), to przejezdzam rondo na wprost, jade do nastepnego, malego ronda przy obi, na nim zawracam, dojezdzam do tego samego ronda i skrecam w prawo. I nie uwierzycie. Ja juz jestem na trasie, a eLka jak stala przed rondem, tak stoi dalej i jeszcze chwile postoi.
A od centrum korkuje sie ze wzgledu na znak stop - mozna by sie bylo klocic czy jest on tam potrzebny, czy nie, no ale jest (rondo "w powietrzu", na wiadukcie i jadac od centrum jest mocno ograniczona widocznosc przez barierki) no i mamy lekkie wzniesienie. Wiec jak sie trafi chociaz jedna eLka, to smialo mozemy wylaczyc silnik, jak ktos pali, to moze spokojnie zapalic, mozna gdzies zadzwonic, czy wysiasc i wyprostowac nogi.
Link do mapySa to "okolice" Majdanka, wiec w swieto zmarlych byl tam straszny ruch, ale rondo spisalo sie o niebo lepiej niz policmajstry na krzyzowce wczesniej.
Moze nie zawsze, nie wszedzie, nie w kazdym miescie zda to egzamin, ale z wielu rond sygnalizacje mozna wywalic, lub skorzystac z dostepnych dobrodziejstw i wylaczac ja na czas, gdy nie jest potrzebna, a z pewnoscia usprawni to ruch. O ile tylko prawko beda posiadaly osoby, ktore potrafia jezdzic, a nie ktore tylko zdaly egzamin.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków