jak interpretować. 'Nie dotyczy dojazdu do posesji'

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez maryann » środa 04 sierpnia 2010, 08:42

scorpio44 napisał(a):Mógłbyś rozwinąć tę jakże ciekawą myśl? :)
Ile razy mam czytać tablicę, że B-1 mnie nie dotyczy, która niejednokrotnie ma kilkanaście wierszy albo 6 podpunktów? Jak jestem mieszkańcem okolicy to przeczytam ją raz i albo jeżdżę tam aż ją zmienią albo w ogóle się nie zapędzam. Niedawno byłem w Kościelisku na jedenj odnodze we wsi pod w/w znakiem właśnie taki elaborat. Nie wiem, mam zaparkować 200m wcześniej i przyjśc przeczytać czy może stać u wlotu izakorkować tę wąską uliczkę i pół przecznicy na minutę lub dłużej? Odjechałem. Stanąłem pod jakąs kwaterą a potem pytam gospodarza. A on: "Tak? jes jakiejsi zakoz? Dyć wsyćkie autka tu jezdzom i nich nikumu nic nierobi...!"

Było dość ciekawe?
maryann

Postprzez scorpio44 » środa 04 sierpnia 2010, 20:27

No dobra, jeżeli jest to droga, na którą wjeżdżasz już któryś raz i wiesz już z pamięci, że masz zezwolenie, no to wtedy... właśnie to wiesz. Ale chyba zawsze musi być ten pierwszy raz? A wtedy o tym, czy wolno Ci wjechać, czy nie, musisz się dowiedzieć z tabliczki.
scorpio44

Postprzez verde » czwartek 05 sierpnia 2010, 08:22

Jeśli jest to twoja jedyna droga dojazdowa do posesji możesz spokojnie wjechać , nawet gdybyś miał całą ulice przejechać. Jeśli masz inna drogę, a ta jest najszybsza, a miejsce do którego jedziesz jest w niedalekim sąsiedztwie, czytaj, nie jest to skrót, typu przejazd po ulicy i mijanie po drodze jeszcze kilkunastu ulic też możesz spokojnie wjechać. Tu bardziej chodzi, że prawdopodobnie ta droga jest łącznikiem między jakimiś większymi drogami, na których panuje spory uch i ludzie by przedostać się z droga A na drogę B wybierali taki skrót .

To coś podobnego jak na pewnym osiedlu co obok się mieści szpital Parking jest za mały by przyjąć wszystkich odwiedzających gości ich auta i ludzie stawiali auta na parkingach na osiedlu oddalony kilkanaście / set ( niedaleko max 3 min z buta ) na tych parkinach. Postawili droga wewnętrzna, teren prywatny plus zakaz wjazdu i pod spodem " nie dotyczy mieszkańców osiedla [tutaj nazwa osiedla ] przy ulicy [tutaj nazwa ulicy ] . Droga dojazdowa do bloków [ i tu wymienione zostały bloki ] " Po prostu zakaz wjazdu od razu eliminuje przybyszy, którzy by chcieli zaparkować na parkingu osiedla ;) . Z tego co zaobserwowałem policja wystawia mandaty głownie / zazwyczaj kierowcą samochodów na " obcych blachach " to jest z innych miasta, na "swoich" blachach mało komu widziałem by wypisali mandat. W sumie logiczne blacha " swoją " trzeba sprawdzić , a blachę z innego miasta na 99 % ktoś " na czarno " zaparkował nie interpretując zakazów .
cache/ac9a7c36e4.png
verde

Postprzez qwer0 » czwartek 05 sierpnia 2010, 08:40

Z tego co zaobserwowałem policja wystawia mandaty głownie / zazwyczaj kierowcą samochodów na " obcych blachach " to jest z innych miasta, na "swoich" blachach mało komu widziałem by wypisali mandat. W sumie logiczne blacha " swoją " trzeba sprawdzić , a blachę z innego miasta na 99 % ktoś " na czarno " zaparkował nie interpretując zakazów .

No tak... Logika...
Tylko co to ma z nia wspolnego??
Co Ci da sprawdzenie blach pojazdu? Toz mamy takie przepisy, ze kazdy moze mi uzyczyc swojego pojazdu. Mam na auto papiery, mam OC i legalnie nim podrozuje. To, ze przyjade na parking w Lublinie autem dziadka na numerach z Wawy, gdzie stoi zakaz + tabliczka, ze nie dotyczy mieszkancow, to ja juz sie nie lapie, mimo ze jestem mieszkancem, ale nie swoim autem jestem?
Tylko i wylacznie capniecie goscia na goracym uczynku tutaj wchodzi w gre.
A sprawdzic trzeba tak samo tego na swojskich blachach jak i tego na obcych. Cala procedura wyglada tak samo.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze