Parkowanie na ulicy

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez DEXiu » sobota 02 stycznia 2010, 00:33

annubis17 napisał(a):To ja mam pytanie, czemu policja i straż miejska przechodzi obok takich samochodów bezczynnie?

Oprócz tego co napisał wyżej scorpio - dodałbym jeszcze świadomość walki z wiatrakami (lub może trafniej: syzyfowej pracy) :P Zanim doszliby z wypisywaniem mandatów do ostatniego samochodu, ten już zapewne dwa dni wcześniej by odjechał :lol: A na blokady trzeba by chyba przetopić wieżę Eiffla.
Kierowcy i piesi (w tym i ja) przeważnie to tolerują, bo zdają sobie sprawę z sytuacji. Ale "chamstwa nie zniesem" i jeżeli w szeregu w miarę przyzwoicie zaparkowanych aut (czytaj: nie zastawiają całej jezdni ani też całego chodnika) znajdzie się jeden geniusz stojący na przekór wszystkim lub wciskający się już ewidentnie "na siłę" tam, gdzie więcej miejsca nie ma, to nóż mi się w kieszeni otwiera (nie dosłownie rzecz jasna). Swego czasu myślałem nawet, czy by nie zastosować jakichś naklejek na wzór tych z akcji przeciwko parkowaniu na miejscach dla niepełnosprawnych :roll:
DEXiu

Postprzez annubis17 » sobota 02 stycznia 2010, 12:43

scorpio44 napisał(a):
annubis17 napisał(a):To ja mam pytanie, czemu policja i straż miejska przechodzi obok takich samochodów bezczynnie?

Myślę, że w sporej części dlatego, że są ludźmi i wiedzą, jak "łatwo" jest dzisiaj znaleźć miejsce do zaparkowania.

A czy wiedzą jak "łatwo" jest wyjechać z uliczki gdy totalnie nic nie widać?
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez rocko19 » sobota 02 stycznia 2010, 20:24

scorpio44 napisał(a):

Myślę, że w sporej części dlatego, że są ludźmi i wiedzą, jak "łatwo" jest dzisiaj znaleźć miejsce do zaparkowania.

W opisanej przeze mnie wyżej sytuacji, stwierdziłbym że nie koniecznie mają na względzie dobre intencje, a raczej ze niema z jakiego paragrafu ukarać. Bo czy te auta stwarzają zagrożenie, to już niejest takie proste.
rocko19

Postprzez Endriu64 » niedziela 03 stycznia 2010, 20:54

a gdzie takie sprawy można zgłaszać ?

U mnie jest podobny wyjazd z podporządkowanej. Ona jest pod górkę a do tego parking zrobiony po obu stronach może max. 1 m od skrzyżowania.... i jak staną po dwóch stornach auta to nic nie widać.. da się coś z tym zrobić ?
Endriu64

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze