Zapalcie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Pożegnanie!!!

Postprzez ella » niedziela 08 sierpnia 2004, 19:49

Życie choć piękne tak kruche jest wystarczy jedna chwila by starcić je

Ja dalej nie wierzę, że to jest prawda. Ciągle mi sie wydaje, że to jakiś koszmarny sen i zaraz się przebudzę i wrócę do rzeczywistości. Ale to nie sen, to prawda. Dlaczego, dlaczego giną ludzie? Piękne plany na przyszłość i ta jedna chwila........
Znałam Cię tylko z forum, parę słów na gg a jednak to bardzo dużo, żeby przejść obojętnie obok tego co się stało. Ciągle mi się wydaje, że zaraz tu wejdziesz i coś napiszesz. Obojetnie co, obojetnie jak, ale będziesz dalej z nami.
Powiem tylko jedno w imieniu swoim i pozostałych forumowiczów

ŻEGNAJ SŁAWKU!!!
ella
Moderator

Postprzez Angela » niedziela 08 sierpnia 2004, 19:51

przykro ze tak mlodzi ludzie odchodza od najblizszych ... :cry: brakuje slow i to tak boli nie znalam tej osoby ale jak przeczytalalam ...tak przykro mi bylo i w glowie mysl ze... nigdy nie wiesz co cie czeka nastepnego dnia... i jaki swiat jest niesprawiedliwy... smierc jest koleja rzeczy nasze zycie sie tak konczy tyllko ... czemu tak wczesnie i w taki sposob ... :( :cry:
Angela

Postprzez to ja » niedziela 08 sierpnia 2004, 20:43

Też nadal nie wierzę... Mam kilka zdjęć Sławka, ale nie wiem, jak je tu zamieścić... Pewnie spytacie, kiedy pogrzeb i czy się wybieram... Możecie mnie za to potępić, ale nie czuję się na siłach... Wolę pożegnać się z Nim w inny sposób...

Niestety to prawda, że często uciekał przed policją... Kiedyś nawet opowiadał jak stuknęli się palcem w czoło na Jego widok... Ale cóż... stało się...
Dzisiaj jechałam z rodzicami do babci (100 km od Warszawy), bardzo bałam się jechać... Jednak przełamałam się, bo wiem, że Sławek nie chciałby, żebym nie jeździła, mimo że jestem kobietą... W drodze powrotnej jechał mój tata - jechał szybko, a ja siedząc z tyłu bardzo się bałam... bardziej niż wtedy, gdy to ja prowadziłam... Wiem jedno - razem z mamą nie pozwolimy, aby mój brat jeździł motocyklem...

P.S. Jeśli ktoś wie jak zamieścić zdjęcia tutaj niech się odezwie do mnie na gg......
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Bumer » niedziela 08 sierpnia 2004, 21:56

Moja matka tez mowi ze nie pozwoli mi jezdzic motorem, ale moim zdaniem to bez sensu. Jak ktos chce sie zabic to sie zabije niezaleznie od tego czym jedzie, a motorem tez mozna jezdzic bezpiecznie.
Bumer

Postprzez to ja » niedziela 08 sierpnia 2004, 22:00

Bumer napisał(a):Moja matka tez mowi ze nie pozwoli mi jezdzic motorem, ale moim zdaniem to bez sensu. Jak ktos chce sie zabic to sie zabije niezaleznie od tego czym jedzie, a motorem tez mozna jezdzic bezpiecznie.

Sławek też podobnie mówił... Miał tyle planów na przyszłość... A jak się cieszył, że dostał się na studia... Przepraszam, ale nie jestem w stanie nic więcej napisać...

to ja

Postprzez leila » niedziela 08 sierpnia 2004, 22:09

dzieki Scorpio za zdj..szkoda że objawiłeś się dopiero przy tak smutnym wydarzeniu.. :? cięzko pisac źle o zmarłym...stało się...szkoda że szalejąc nie pomyślał o sobie, bliskich i może niewinnych ludziach na drodze :?ale teraz to już nieważne...żal chłopaczka :(
Opel Corsa 1.2 City:)od 11.10 moja!!!!
leila

Postprzez to ja » niedziela 08 sierpnia 2004, 22:49

Kolejne zdjęcie

http://slawekfoto.w.interia.pl/slawek.jpg

Fragment zdjęcia klasowego zrobionego we wrześniu 2003 roku...

to ja

Postprzez bialy » niedziela 08 sierpnia 2004, 22:49

KURFA SZOK, nie wiem co pisac, ...

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

Kondolencje oraz wyrazy wspolczucia rodzinie, przyjaciolom i wszytkim znajomym Slawka.
bialy

Postprzez jakmen » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 09:32

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Ostatnio zmieniony czwartek 12 sierpnia 2004, 10:58 przez jakmen, łącznie zmieniany 1 raz
Chodzenie po bagnach WCIĄGA!!!!
jakmen

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 14:06

"Tarnowska prokuratura bada okoliczności tragicznego policyjnego pościgu. 19-latek z Tarnowa zginął uciekając na motorze, ścigany przez nie oznakowany samochód policyjny. Do wypadku doszło w sobotę wieczorem. Młody mężczyzna jechał motorem który nie miał tylnej tablicy rejestracyjnej. Zauważyli to policjanci, którzy w Mościcach rozpoczęli pościg. Przez kilkanaście kilometrów gonili motocyklistę. Świadkowie podkreślają ogromną prędkość z jaką jechały oba pojazdy, powodując zagrożenie w ruchu. Finał pościgu okazał się tragiczny dla 19 – latka, który w Pawęzowie strącił panowanie nad pojazdem i wpadał do rowu. Zginał na miejscu.
Dlaczego doszło do wypadku i czy doszło do przekroczenia kompetencji przez policjantów – wyjaśni to prowadzone przez prokuraturę śledztwo".

Po przeczytaniu tego... Sorry. Po prostu wariat.
PS: A z drugiej strony nasuwa się pytanie, czy ten motor nie był na przykład kradziony...
scorpio44

Postprzez zoltan » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 14:51

Jakie źródło?
zoltan

Postprzez Bumer » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 16:13

Przyznam ze sie takiego zachowaniach nie spodziewalem, po jego avatarze (nie mial tam jakiegos scigacza tylko cruisera) sadzilem ze jest po prostu pasjonatem motocykli...

Z drugiej strony to przydalyby sie w Polsce tory wyscigowe, gdzie wszyscy mogliby sie wyszalec do woli, a moze wyroslby drugi taki Rossi i mielibysmy GP Polski...

Obrazek <- jeszce jedno zdjecie Sławka z innej osiemnastki.
Bumer

Postprzez bodek541 » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 16:54

Nie znałem na tyle Sławka i nie chce sie wypowiadać a może poprostu źle trafił bo często sie zdarza niekompetencja policjantów. Może poprostu tylko nie miał tablicy rejestracyjnej. Jeśli był to nieoznakowany samochód teżbym sie bał. Ale po śmierci Sławka nic nie powiem bo nie wolno mówić źle o zmarłym. Prosiłbym niedywagować tego tematu. Niech sie zajmie tym prokuratura.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez dorsio » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 18:38

dorsio

Postprzez zoltan » wtorek 10 sierpnia 2004, 09:26

W sobotę, ok. godziny 16 na pograniczu Pawęzowa i Krzyża zginął 19-letni motocyklista. Według wstępnych informacji, wcześniej nie zatrzymał się on do kontroli drogowej. Okoliczności wypadku bada prokurator.

Z naszych ustaleń wynika, że dziewiętnastolatka, który jechał motocyklem marki kawasaki, chciał zatrzymać do kontroli patrol policji. Motocyklista jednak nie zareagował na wezwanie do zatrzymania się i pojechał dalej. Za nim ruszyli radiowozem funkcjonariusze. Po ujechaniu niedługiego odcinka zauważyli, że w rowie leży przewrócony motor, obok jego kierowca. Okazało się, że kierujący kawasaki nie żyje. Poniósł śmierć na miejscu.

Fakty, które podajemy, potwierdził w rozmowie z nami Andrzej Sus, rzecznik prasowy tarnowskiej policji.

Policja na razie jest oszczędna w informowaniu o tym zdarzeniu, powołując się na toczące się prokuratorskie postępowanie. Rzecznik wyraził jednak opinię, że policja nie ma sobie nic do zarzucenia w tej sprawie.

Trudno obecnie odpowiedzieć na pytanie, czy 19-latek uciekał przed policją i w czasie ucieczki spowodował wypadek, czy też nie zauważył wezwania do zatrzymania się i dlatego kontynuował jazdę. Na razie nikt oficjalnie nie potwierdza żadnej z tych wersji. Być może o tragedii zadecydowały jeszcze inne okoliczności.

Sprawa w Tarnowie jest o tyle głośna, że nieżyjący młodzieniec, Sławomir Martyka, który w tym roku dostał się na studia prawnicze UJ, był synem znanego w mieście radnego i lekarza, kandydującego w czerwcu do europarlamentu.

[...]

Z dzisiejszego "Dziennika Polskiego".
zoltan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze