Nie wiem, jak to jest z samochodami prywatnymi, chyba będzie normalny abonament tak jak za radio w domu;
ale np sklepy itp płacą za odtwarzanie komercyjne, podobno taksowki też maja tak płacić, bo umilają czas pasażerom przez to, że radio gra, instruktorzy chyba do tej pory nie musieli, ale kto wie, skoro taksówki...
emka napisał(a):Ja w samochodzie póki co słucham . . . instruktora
Instrukor to podstawa :) , u mnie w eLce zawsze leciało radio RMF, czasem kaseta instruktora (upodobania muzyczne miał ok: Cranberries, Perfect i takie tam), w przerwach między jazdami głosniej, podczas jazdy cichutko zeby było dobrze słychac co sie mówi i żeby za bardzo nie rozpraszało.
Sama najczęściej slucham radia, moje ulubione to RMF - najlepsza muzyka i fakty oczywiście ( czasem też właczam zetke, ale rzadziej); nie lubię, jak leci głośno bo rozprasza, jak nie mogę się skupić ściszam lub wyłączam na pewnie czas. Niczego innego praktycznie w autku nie słucham, moje radyjko ma tylko kasety, a tych ostatnio nie kupuję, a przegrywać z płyt nie bardzo się chce.
Jeśli chodzi o śpiewanie to czasem instruktor coś nucił, fajnie było jak raz zaczął sobie nucić czy podgwizdywać kawałek lecący w radiu - niezły widok: facet nucący "I'm a woman in love..." Ja sie nie przyłączałam, bo raczej cienko śpiewam, (choć z 2 strony szkoda, bo "Śpiewac każdy może" ) , jak już cos nucę to nie przy ludziach.
__
A tak w ogole jeśli chodzi o muzykę to słucham róznych rzeczy, tak na stałe to lubię Perfect, Lipnicką&Porter, Cranberries, Lady Pank, reszta zalezy od nastroju, nie lubię tylko długo słuchac czegoś typu Iron Maiden ( można ze 2 piosenki, ale cały dzien, głowa pęka) no i oczywiście disco polo odpada, hiphop zalezy, raz na... coś się trafi, ale nie za bardzo.
ella napisał(a): Słucham wszystkiego co jest przyjemne dla ucha i nie nadmiernie głośno wyjące
dobrze powiedziane
Generalnie bez muzyki w aucie po pewnym czasie robi się nudno, szczegolnie, jak się samemu jedzie.
Ok, kończę bo chyba się za bardzo rozpisalam, znowu miałam iśc wcześniej spac... ;)