no to jedziemy z koksem...
las nie jest własnością Toma to może tam śmiecić.
mozna tak powiedziec. do lasu nawet nie chodze.
Tom9 podaj adres swego mieszkania. Przyjadę i zrobię Ci na środku wielką kupę. W końcu to nie moje więc mogę chyba?
jesli na klatce to wal smialo.
Poproś mamę, by Ci kupowała torby foliowe, jak Ciebie nie stać zapłacić tych 80 groszy, możesz też odać konto - wpłacę Ci troszkę pieniędzy na te torby, albo podaj adres - prześlę je kurierem.
stac mnie na reklamowki, nawet na 10 podczas jednych zakupow. Sprawa sie rozchodzi o to ze te reklamowki za 80 gr sa gowno warte. cieniutkie, zapakowalem w to dwa napoje i drobiazgi i sie zastanawialem czy doniose do domu. A te standardowe trwale reklamowki ktore nie raz kupowalem jakos nie widze w sklepach bo? sa nie ekologiczne :roll:
Przez 10 lat nas uczyli ze tonami mozemy zabierac reklamowki, wtedy nikt nie reagowal i bylo dobrze.
To, że mamy drogi jakie mamy i na nich giną dzieci (jak to określiłeś) to wina przyrody? Ciekawa teoria..A ja zawsze myślałem, że to ludzie budują i niszczą drogi, i że to ludzie się na tych drogach zabijają. No chyba, że widziałeś gdzieś jeżyka, który podstawia łapkę dla jadącego auta, albo rzuca w nie szyszkami...
W Augustowie gina dzieci, jest mozliwosc wybudowania obwodnicy ale nie bo trzeba walczyc o przyrode. Przez co przez kolejne dni dzieci gina. Gdzies czytalem w gazecie jak jeden polityk mowil ze gdzie nie ma drog to sa lasy i tereny pod ochrona. I prawda jest taka ze gdy bedzemy myslec o przyrodzie to drog jak nie bylo tak nie bedzie. Do Augustowa poogladac przyrode nigdy nie pojade i czy zyje tam ostatni jelonek czy jezyk jakos mnie to nie obchodzi. A droga mozliwe ze mi sie przyda. Kazdy walczy o swoje. Obecnie wiem ze drog nie ma bo - gdzie maja powstac to Ci pseudo ekolodzy chodza spac na drzewach.
Dobrze że nie dostaniesz siatki, bo z Twoim podejściem do ekologii pewnie byś ją od razu wyrzucił na ulicę.
Nie musisz kupować za każdym razem "beznadziejnej" torebki, tylko spraw sobie jedną porządną (np. materiałową, z grubego plastiku) i zabieraj ją na zakupy. Na pewno posłuży dłużej niż dotychczasowe jednorazowe torebeczki.
takie podejscie jest dobre dla babci ktore wie ze jest wtorek wybila godzina 9:30 czas isc na zakupy. ja najczesciej robie zakupy bez planowania a reklamowki ze soba nosic zawsze nie bede.
tom9 po Twoich komentarzach widzę że jesteś młodym człowiekiem. Szkoda mi będzie Twoich dzieci jak będą żyły w syfie i brudzie jakim im zgotujesz.
:roll: