Pierwsze godzinki po otrzymaniu prawka..?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Pierwsza jazda z prawkiem

Postprzez Agawa » wtorek 25 maja 2004, 13:45

Ja odebrałam prawko w piątek a pierwszą jazdę miałam w niedzelę. Spod domu odjechałam dobrze i pierwsze kilka kilometrów jechało mi się dobrze.Ale jak zgasł mi na światłach to się zdenerwowałam i zaczęło mi iść gorzej. Na kolenych z rzędu swiatłach za bardzo przygazowałam Poloneza i po tych światłach jechałam środkiem dwóch pasów ruchu w jednym kierunku. :shock: Dobrze że jechałam z mężem.Ale najepsze było jak wracałam do domu.Na ulicy za skrętem w prawo, jest duża dziura w której jest kratka kanalizacyjna.Chciałam ja wyminąć więc zjechałam na lewy pas.Patrzę a tu Lani z naprzeciwka jedzie.No ta ja odbijam aby go wyminąć a tu facet idzie środkiem drogi.Na szczeście jechałam powoli bo bym mu po nóżkach prawie przejechała.Naszczęście mąż zaciągnął mi ręczny.Facet mi pogroził palcem.No pech bo ta droga jest bardzo rzadko uczęszczana przez samochody.Jakby ten Lanos nie jechał to bym spoko ominęła i kratkę i faceta.
Ale na szczęście jeszcze się nie zraziłam i mam zamiar walczyć dalej.Boję sie tylko o mojego męża czy wytrzyma to nerwowo i psychicznie :D :P
Agawa

Postprzez studm » czwartek 27 maja 2004, 19:17

ja odebralam wczoraj prawko i od razu ze swoim chlopakiem pojechalam na mala wyprawe.jestem zadowolona bo ani razu mi nie zgasł.a tak w ogole to bede napewno jezdzic na poczatku z moim tata,a potem postaram sie sama.zycze powodzenia wszystkim, pa :)
studm

Postprzez Snuj ze Szczecina » sobota 29 maja 2004, 19:44

Hm... jak dostałem karte rowerową, to tata kupił mi Zenita.

Ale to daaawno temu ; -)))) :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrówka.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Sławek_18 » sobota 29 maja 2004, 20:19

No ta ja odbijam aby go wyminąć a tu facet idzie środkiem drogi.Na szczeście jechałam powoli bo bym mu po nóżkach prawie przejechała.Naszczęście mąż zaciągnął mi ręczny.

nie spanikowalas jak sie kola zablokowaly ?

Snujku znow nie panikuj, ze to tak dawno to bylo. Nie jestes az tak stary :P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez to ja » niedziela 30 maja 2004, 00:05

Następnego dnia po odebraniu prawka jechałam na wycieczkę i rodzice mieli mnie odwieźć pod szkołę, ale właściwie to ja ich odwiozłam :) Samochód zgasł mi tylko raz na światłach, a zanim skończyłam ustawiać sobie lusterka usłyszałam od mamy "Zapnij pasy!" - chyba bardziej się bała niż ja:) Ale jakoś wszyscy żyją:) Nie jest tak źle, jak myślałam, że będzie :)
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez Kordula » niedziela 30 maja 2004, 00:09

Moja też się strasznie bała przed pierwszą jazdą, tym bardziej, że brakowało kogoś doświadczonego, bo dla nas wszystkich (lącznie z samochodem) była to pierwsza jazda.
teraz już nic tylko sie uczyć ;)
Kordula

Postprzez xdawidx » niedziela 20 czerwca 2004, 14:48

Czytając niektóre wypowiedzi zaczynam bać sie wychodzić z domu, a tym bardziej na ulice :shock: :shock: :shock: . Moja pierwsza jazda po odebraniu prawka był a całkiem przyzwoita (ojciec nie miał zastrzeżeń :D ) tylko troszke trudno mi było wyczuć sprzęgło w samochodzie - cóż wszystko przedemną :D
P.S
Pierwsze ograniczenia prędkości zostały złamane :wink:
Mayones KTM-2 my sweet guitar :)
xdawidx

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze