slogan kierowców

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez marcij » poniedziałek 13 sierpnia 2007, 00:01

Tez tak robie , i wlaczam pulsacyjnie , ale rozniez nikt nie zalapal.
Obrazek
marcij

Postprzez scorpio44 » wtorek 14 sierpnia 2007, 17:30

tom634 napisał(a):ZA Tobą ktoś jedzie bez świateł, włączasz przeciwmgłowe TYLNE i ludzie kapują? Dziwne, mi to myliłoby się ze stopem, a i u innych to nie działało ;P
Dopiero przy drogowych kapują o co chodzi.

Po pierwsze - nie wiem, jak można stop pomylić z przeciwmgłowym. :D A po drugie - znasz jakikolwiek inny sposób na poinformowanie tego za nami o tym, że nie ma świateł? Że nie chwytają, o co kaman (mam tak samo :D), to inna sprawa. Ale próbować można. :D

A w ogóle, że wątek jest powielony to jedna sprawa, ale druga - śmieszniejsza - to taka, że Sylwan wprowadził w obieg nowe znaczenia słowa slogan (którego najwyraźniej nie rozumie), a nikt na to nie zwrócił uwagi. :D

Sylwan - slogan to inaczej 'hasło'. Najczęściej mówi się tak na jakiś krótki, zwięzły, hasłowy napis na jakiś temat. Jakkolwiek by definicję tego słowa rozciągać, to z całą pewnością na pewno nie ma ono żadnego związku z gestami. ;) :D
scorpio44

Postprzez tom634 » wtorek 14 sierpnia 2007, 19:21

scorpio44 napisał(a):Po pierwsze - nie wiem, jak można stop pomylić z przeciwmgłowym. :D

Gdyby zapaliło mi się jedno czerwone światło, to pomyślałbym, że kierujący kieruje uszkodzonym pojazdem (a konkretnie niedziałającymi pozostałymi światełkami stopu) :D
No, ale ja zawsze pamiętam o włączeniu świateł mijania przed rozpoczęciem każdej jazdy. :D
Weteran dróg
Na co dzień jeżdżę GL500 V8 388KM
tom634

Postprzez ella » wtorek 14 sierpnia 2007, 22:38

No ale teraz dwóch takich samych wątków nie musimy ciągnąć jednocześnie :)
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze