Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez lith » sobota 27 marca 2010, 23:35
przez Kasia87 » sobota 27 marca 2010, 23:49
przez mk61 » sobota 27 marca 2010, 23:54
Kasia87 napisał(a):Jedyną mądrą rzeczą jaką widziałam u nas to jedna i tylko jedna sygnalizacja w całym Szczecinie ( dla jednego pasa ruchu z trzech na jezdni ) z sekundnikiem ile jeszcze się palić będzie czerwone;)
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez Kasia87 » niedziela 28 marca 2010, 00:06
przez zaxsx » niedziela 28 marca 2010, 09:49
przez piotrekbdg » niedziela 28 marca 2010, 10:04
Ja osobiste gdybym miał takiego delikwenta przed sobą że najpierw miga lewym kierunkiem a potem nagle włącza prawy bym opier....
przez Cyberix » niedziela 28 marca 2010, 10:51
przez mk61 » niedziela 28 marca 2010, 10:52
piotrekbdg napisał(a):Niby za co? Jak mijasz ostatni zjazd z ronda przed twoim docelowym wtedy dajesz prawy kierunek, zjeżdzasz na pas zewnętrzny i opuszczasz rondo. Żadna filozofia.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez lith » niedziela 28 marca 2010, 12:07
przez Kasia87 » niedziela 28 marca 2010, 12:34
Cyberix napisał(a):
I co tu jest takiego trudnego w określeniu, czy chce jechać:
- w prawo,
- prosto,
- w lewo,
- zawrócić?
I pytanie do ekspertów, którzy twierdzą, że na rondzie jedzie się tylko w prawo. Jak pojadę zgodnie z linią czerwoną to co powiedzie, że na rondzie skręciłem w prawo i wjechałem w drogę z której przyjechałem? Przecież to jest śmieszne.
przez scorpio44 » niedziela 28 marca 2010, 15:56
lith napisał(a):a jeszcze co do zwykłych skrzyżowań, to uważasz, że takie należy pokonać z lewym kierunkiem, czy bez?
przez zaxsx » niedziela 28 marca 2010, 16:43
Cyberix napisał(a):I pytanie do ekspertów, którzy twierdzą, że na rondzie jedzie się tylko w prawo. Jak pojadę zgodnie z linią czerwoną to co powiedzie, że na rondzie skręciłem w prawo i wjechałem w drogę z której przyjechałem? Przecież to jest śmieszne
przez cman » niedziela 28 marca 2010, 17:08
zaxsx napisał(a):Odpiszcie proszę na moje pytanie:
Dojeżdżam do ronda włączam kierunek w lewo zajmuję pas wewnętrzny i kiedy proponujecie bym zmienił kierunek na prawy bym mógł zjechać na zewnętrzny i następnie zjechać w lewo.
zaxsx napisał(a):Czy tak zrobić może gościowi jadącemu za mną zmylę lewy kierunek i nagle chlast włączam prawy,. Niech niektórzy przemyślą czy to nie jest stwarzanie zagrożenia na drodze
zaxsx napisał(a):Dopóki nie nauczymy się podstaw poruszania po drodze to ilość wypadków nie zmaleje
przez Cyberix » niedziela 28 marca 2010, 17:12
przez mk61 » niedziela 28 marca 2010, 17:34
Cyberix napisał(a):Wracając do Twojego pytanie. Jeśli rondo ma dookoła np. 3 pasu ruchu, i chcesz wjechać na ten pas wewnętrzny, to chyba przecinasz pas zewnętrzny, środkowy prawda? Temu chyba nie zaprzeczysz? A skoro przecinasz to dlaczego miałbyś tego nie sygnalizować?