Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez gumik » wtorek 17 października 2017, 23:23
przez szerszon » wtorek 17 października 2017, 23:25
przez gumik » wtorek 17 października 2017, 23:31
przez yorki » środa 18 października 2017, 06:10
Skąd pomysł, ze muszę coś przecinać? Połączenie dróg też jest skrzyżowaniem, na SoRO są wloty/wyloty, nie ma przecięcia typu X.szerszon napisał(a):Pytam się na której jezdni jesteś na skrzyżowaniu tej co wjechałeś czy na tej co przecinasz.
...dróg mających jezdnię...wiesz skąd ten fragment? Art. 24 też mam przypominać?szerszon napisał(a):Dlaczego się pytam ? Ponieważ piszesz,że jesteś na jezdni jednokierunkowej, a mi z przepisu wynika ,że na skrzyżowaniu. Czy jeszcze raz muszę zalecić ci przeczytanie definicji skrzyżowania ???
Naprawdę nie masz już się czego czepić?szerszon napisał(a):Przecież nie jedziesz po jezdniach tylko po jezdni. Druga sprawa..polecam jednak poczytać przepisy ze zrozumieniem. Szczególnie tenI co ? Masz braki ? Masz.2. Znak C-12 występujący łącznie ze znakiem A-7
oznacza pierwszeństwo kierującego znajdującego się
na skrzyżowaniu przed kierującym wjeżdżającym
(wchodzącym) na to skrzyżowanie.
Nie napisali? za to Przy D-24 napisali, że to telefon. Uwierzyłeś?szerszon napisał(a):Zobaczę B-2 od strony D-3 ???![]()
![]()
![]()
Co oznacza B-2 ???§ 17. 1. Znak B-2 „zakaz wjazdu” oznacza zakaz
wjazdu pojazdów na drogę lub jezdnię od strony jego umieszczenia;
Cos o jednokierunkowości ??? Znowu sobie wymyślasz własne przepisy.![]()
![]()
![]()
Instruktor, który nie potrafi rozpoznać jezdni jednokierunkowej. Naprawdę masz się czym chwalić.szerszon napisał(a):Ale ja nie wiem czy jestem na dwujezdniowej. Wyjeżdżam z podporządkowanej na drogę. Na wprost mam ekran i nie wiem co jest za nim. Nie mam pojęcia czy tam jest druga jezdnia czy las, osiedle czy cokolwiek. Odpowiadasz bez sensu.
przez STARYSZOFER » środa 18 października 2017, 06:32
szerszon napisał(a):Niesamowite..nie pojedziesz zewnętrznym ??? Przecież cały czas jedziesz swoim pasem prosto.
Rozumiem że sygnalizujesz fakt zamiaru i zmiany kierunku jazdy. Niezłą bekę muszą mieć inni widząc tak jadący i sygnalizujący pojazd.Oczywiście, że widać i to jest jasne. Ale w twoim wirtualnym świecie na zakrętach nie zmienia się kierunku jazdy.
szerszon napisał(a):Majaczenia prostowacza rond.gumik napisał(a):Takie ronda, to tylko wisienka na torcie.
przez szerszon » środa 18 października 2017, 07:19
Widzęgumik napisał(a):Co Cie tak dziwi? Nie widzisz znakow?
Czyli w jakim ? Jak nie prosto to w jakim ? Przecież to znak nakazu. Musiałbyś cały czas jechać w kierunku jak ci strzałki na C-12 wskazują. Ustęp drugi paragrafu 35 ci się zawieruszył ?STARYSZOFER napisał(a):Tyle razy ci już tłumaczono, że nie "prosto" tylko w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Dlaczego nie możesz zrozumieć tak oczywistych spraw? Nie wstyd ci instruktorze?
Strzałki do skrętów w lewo lub w prawo prostują ci skrzyżowanie ? Polecam wrócić do filmików, szczególnie z panami policjantami, którzy prostowali obwiednie, bo gumka recepturkaPrzecież to ty jesteś warszawskim prostowaczem rond - zwolennikiem prostowania SoRO prz pomocy strzałek P-8'i F-10 "prosto".
No i jak tam te definicje kierunku, wydukasz je w końcu?
Wyspa na środku przeszkadza ci w przecieciu ??? Mam rozumieć ,że wjazd/zjazd jest oddzielnym skrzyżowaniem ? Pasjonujące. To jeszcze udowodnij iż obwiednia jest drogą z jezdnią.yorki napisał(a):Skąd pomysł, ze muszę coś przecinać? Połączenie dróg też jest skrzyżowaniem, na SoRO są wloty/wyloty, nie ma przecięcia typu X.
Nie łapiesz,że każda z dróg ma mieć jezdnię ??? Tu to rozumiesz,że w wyniku przeciecia powstaje jedna jezdnia ???...dróg mających jezdnię...wiesz skąd ten fragment? Art. 24 też mam przypominać?
Nie czepiam się tylko punktuje nonsensy. Po co mi odmieniasz ? To kompletnie nie na temat i bez sensu.Naprawdę nie masz już się czego czepić?
Ja jadę po jezdni, ty jedziesz po jezdni, on jedzie po jezdni, jeżeli są to różne jezdnie to : my jedziemy po jezdniach. Zadowolony?
Jak widzę to ty nie wiesz.Chyba wiesz, że aby było skrzyżowanie obie drogi muszą mieć jezdnie?
A z drugiej strony jaki znak ?Nie napisali? za to Przy D-24 napisali, że to telefon. Uwierzyłeś?
Nie nadużywaj słowa inteligencja, chyba że alternatywna. Może być dwukierunkowa. Tylko w jedną stronę bez przejazdu. Nie ogarniasz ? Nie jestem zaskoczony.A teraz Zagadka na inteligencję : Ilu kierunkowa jest droga, na którą można wjechać tylko z jednej strony?
Bez znaku nie potrafię. Przyznaję się. jestem pełen. podziwu,że ty potrafisz.Instruktor, który nie potrafi rozpoznać jezdni jednokierunkowej. Naprawdę masz się czym chwalić.
Argumentów zabrakło ? szkoda.Ja wiem, że Ty możesz tak ciągnąć następnych kilkaset stron, ja nie.
Bzdury do mnie nie docierają. Mnie nie musisz się słuchać, czytaj PoRD.Nie łudzę się, że przekonam Cię do swoich racji, a Twoje mnie nie przekonują.
przez szoferemeryt » środa 18 października 2017, 14:12
szerszon napisał(a):Czyli w jakim ? Jak nie prosto to w jakim ? Przecież to znak nakazu. Musiałbyś cały czas jechać w kierunku jak ci strzałki na C-12 wskazują. Ustęp drugi paragrafu 35 ci się zawieruszył ?
przez yorki » środa 18 października 2017, 19:58
szerszon napisał(a):To jeszcze udowodnij iż obwiednia jest drogą z jezdnią.
Nawet nie próbuję szukać ich więcej.szerszon napisał(a):Argumentów zabrakło ?
szerszon napisał(a):A co mi po Art 24 ? Można wyprzedzać na skrzyżowaniu. Co to ma wspólnego ?
Ano to ma wspólnego, że jednoznacznie umiejscawia jezdnię na skrzyżowaniu, na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym również.Art. 24.
(...)
7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:
1) przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia;
2) na zakręcie oznaczonym znakami ostrzegawczymi;
3) na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym ruch jest kierowany.
To nie są moje wymysły tylko Art. z PoRD.Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają:
(...)
6) jezdnia – część drogi przeznaczoną do ruchu pojazdów;
i mamy drogę jednokierunkową biegnącą dokoła wyspy.§ 36. 1. Znak C-12 „ruch okrężny” oznacza, że na
skrzyżowaniu ruch odbywa się dookoła wyspy lub placu
w kierunku wskazanym na znaku.
przez szerszon » środa 18 października 2017, 21:10
A to znak nakazu ???szoferemeryt napisał(a):A na drodze z D-3 gdzie ruch odbywa się w jednym kierunku, to też jadący drogą jednokierunkową musi jechać prosto bez możliwości zmiany kierunku jazdy?
I jeszcze C-10 i jeszcze C-11...co więcej podałem przepis, a ty ??? ZERO.Ty też twierdzisz że C-9 to tylko "nakaz jazdy z prawej strony znaku" bez zmiany kierunku jazdy.
Tak przypominasz, a zapomniałeś,że znak jest po to aby nie pojechać za wysepką ??? Dalej nie dociera ? Masz zjechać ze skrzyzowania po tej stronie wysepki,abyś pod prąd nie zjechał.Tylko w pierwszym przypadku ustawienie tego znaku jest zgodne z „miejscem, gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy”.
Ale jakich więcej ???Nie masz żadnego poza swoim alternatywnym PoRD.yorki napisał(a):Nawet nie próbuję szukać ich więcej.
Wykazałeś się inteligencją przy zagadce z drogą z jednym wjazdem, co uczciwie przyznaję,
Przemyśl te art. jeszcze raz i przyznaj, że obwiednia jest drogą z jezdnią.
Mało tego, dodajmyi mamy drogę jednokierunkową biegnącą dokoła wyspy.§ 36. 1. Znak C-12 „ruch okrężny” oznacza, że na
skrzyżowaniu ruch odbywa się dookoła wyspy lub placu
w kierunku wskazanym na znaku.
Więcej już się powtarzać nie będę.
Po raz kolejny wykazałeś się bezmyślnością i brakiem czytania ze zrozumieniem.Art. 24.
Rozumiesz, że napisane jest na skrzyzowaniu ??? Owszem, na skrzyżowaniu jest jezdnia, ale nie jedna. Definicja skrzyżowania się kłania.na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym
To nie są moje wymysły tylko Art. z PoRD.[/quote]A gdzie definicja drogi i skrzyzowania ??? Zapomniało się ???Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają:
(...)
6) jezdnia – część drogi przeznaczoną do ruchu pojazdów;
Przepraszam, ale ja uczciwie przyznaję,że jest to ci obce.Wykazałeś się inteligencją przy zagadce z drogą z jednym wjazdem, co uczciwie przyznaję,
Nie ma co sie zastanawiać. Napisane,że skrzyżowanie. Musi ciebie boleć, co ?Przemyśl te art. jeszcze raz i przyznaj, że obwiednia jest drogą z jezdnią.
Jakoś nie widzę możliwości, aby jedna droga jednokierunkowa była w stanie stworzyć skrzyżowanie. Musisz zmienić definicję skrzyżowania.i mamy drogę jednokierunkową biegnącą dokoła wyspy.
Taaa... nie będziesz więcej głosił alternatywnego PoRD ? Jakoś nie wierzę. Chyba że wkleisz skan wykupienia kursu na PJ.Więcej już się powtarzać nie będę.
przez yorki » czwartek 19 października 2017, 06:49
To jedyne co zasługuje na uwagę. Reszta to jak zwykle bełkot i epitety.szerszon napisał(a):...alternatywnego PoRD
przez szerszon » czwartek 19 października 2017, 06:59
przez szoferemeryt » czwartek 19 października 2017, 08:03
szerszon napisał(a):A to znak nakazu ???
szerszon napisał(a):I jeszcze C-10 i jeszcze C-11...co więcej podałem przepis, a ty ??? ZERO.
szerszon napisał(a):a zapomniałeś,że znak jest po to aby nie pojechać za wysepką ??? Dalej nie dociera ? Masz zjechać ze skrzyzowania po tej stronie wysepki,abyś pod prąd nie zjechał.
przez LeszkoII » czwartek 19 października 2017, 19:37
przez STARYSZOFER » czwartek 19 października 2017, 20:11
przez szerszon » czwartek 19 października 2017, 20:16
Nie wskazują kierunku jazdy.szoferemeryt napisał(a):Pewnie że D-3 to nie znak nakazu, może odpowiedz co łączy C-12 z D-3, bo mają dużo wspólnego, ale ty jak zwykle tego nie dostrzegasz.
Cytat z 220. Czyli siedzisz tu jak na tureckim kazaniu ?Tego co napisałeś to już nie trawię, o co ci chodzi, co to za argumenty, gdzie tu przepisy?
Nie ma znaczenia, gdzie stoi C-9. Oznacza zawsze to samo. Masz pojechać z prawej strony znaku i nie zmieniasz w związku z tym znakiem kierunku jazdy. Nie ma znaków C-9a i C-9b w zależności od miejsca ustawienia.No i tu piszesz półprawdę.
Jako że nie jest to nie mam dylematów. Dalej ci kibicuję mimo wszystko, aby ciebie oświeciło i zaczniesz odróżniać "z prawej strony znaku" od nakazu jazdy w prawo" i znaki przestaną ci się mylić.Dlatego, ze musiałbyś przyznać że zjazd ze SoRO to zmiana kierunku jazdy w prawo. Nie kurtuazja jak to twierdzisz ale nakaz.
ty udajesz, prawda ? Nie wierzę, abyś był tak niekumaty. Nie pisałem o jeździe za wysepkę, tylko o zjeździe ze skrzyżowania za wysepką. Nie dziwię się,że nie pojmujesz przepisów, jak się z tobą nie da dogadać na tak podstawowym poziomie.A jeszcze jedno, gdzie jest napisane że C-9 ustawia się po to by nie przejechać za wysepkę?
Masz zjechać ze skrzyzowania po tej stronie wysepki,abyś pod prąd nie zjechał.