STARYSZOFER napisał(a):Przykro mi, że nie zrozumiałeś. Wyraziłem się jasno.
Niestety nie wyraziłeś się jasno, pytanie twoje było typu: "czy on cofa się do tyłu"?

Żal mi ciebie skoro prostego tekstu nie zrozumiałeś

to jeszcze raz:
Pojazd wjeżdża na SoRO zgodnie z kierunkiem ruchu C-12, pojazd zaczyna cofać na SoRO: czy jego kierunek jazdy jest taki sam jak kierunek ruchu? czy kierunek ruchu na SoRO przez to że on cofa się zmienił?
Wszyscy załapali tylko nie ty i dlatego mi cię żal
STARYSZOFER napisał(a):Henq napisał(a):czas nazwać idiotyzmy kierunek ruchu=kierunek jazdy "szoferyzmami" - będzie łatwiej wyplewić bzdury
Podałem definicje słownikowe, z których jasno wynika, że dla pojazdu to jest to samo.
Bzdura nie jest to samo jak widać nawet definicje słownikowe cię przerosły
STARYSZOFER napisał(a):Skoro się nie zgadzasz z ogólnie przyjętymi znaczeniami, możesz podać własne wymyślone. Pośmiejemy się trochę....

Ja się nie zgadzam z twoją idiotyczną interpretacją i dlatego nazywam takie głupoty szoferyzmami
STARYSZOFER napisał(a):Henq, to że ty nigdy nie widziałeś słownika na oczy, to przykro mi, ale to nie znaczy, że inni nie mieli z nim nigdy do czynienia.
ok to mądralo jeszcze skan proszę tych zapisów

bym mógł ci jasno i wyraźnie wytłumaczyć gdzie twoja durna teoria nie ma pokrycia
STARYSZOFER napisał(a):KIERUNEK RUCHU - kierunek w jakim coś lub ktoś się porusza
KIERUNEK JAZDY - kierunek w jakim jedzie pojazd
Nie zgadzasz się z tymi powszechnie przyjętymi zanczeniami? Powiem ci dlaczego. Tylko dlatego, że nie pasuje to do twojej durnowatej teorii.
ależ pasuje wszystko

tylko widocznie twój mały móżdżek nie potrafi tego zrozumieć:
KIERUNEK RUCHU - kierunek w jakim
coś lub ktoś się porusza - coś lub ktoś się porusza np
kolumna pojazdów np
grupa pojazdów, np
pojazdy
KIERUNEK JAZDY - kierunek w jakim jedzie
pojazd -
konkretny pojazd a nie kilka pojazdów rozumiesz zasadniczą różnicę w zapisach czy nadal będziesz głupka udawał?
Pojazdy nadal jadą w kierunku wskazanym C-12 a twój pojazd jedzie w innym kierunku ale jazdy - to jest kierunek jazdy i to nie to samo co kierunek ruchu

a nie, że od razu twój pojazd wyznacza nowy kierunek ruchu

jak bardzo ograniczoną trzeba mieć wiedzę by tego nie pojąć
STARYSZOFER napisał(a):A to jest słownik:
i tu są te cytaty twoje? nie widać może trzeba otworzyć

---------------------
szoferemeryt napisał(a):Henq napisał(a):Pomimo że kierunek ruchu jest różny niż kierunek jazdy to pojazd jedzie prosto, nie zmienia kierunku jazdy i nie sygnalizuje zjazdu z SoRO
No niestety ale ja widzę to inaczej. SzRO o poszerzonych wlotach rysunek 8.5.4 to tak, ale klasyczne SzRO 8.4.1 z rozporządzenia , a wyjdzie ci CO, nie to co piszesz o jeździe samochodu UPS. A jeśli będzie to skrzyżowanie o nietypowych wlotach, zachowanie kierujących może okazać się jeszcze inne niż wyżej napisałem.
Jeśli na SoRO cały ruch odbywa się w jednym kierunku, to całkiem normalne że po wjechaniu na SoRO wszyscy jadą w tym samym kierunku (nakazanym przez C-12) aż do momentu podjęcia decyzji o zmianie kierunku jazdy, w prawo (pierwszy zjazd), lewo (trzeci zjazd) lub prosto (drugi zjazd) albo zawrócić (czwarty zjazd), oczywiście na rondzie o czterech wlotach.
Przecież odbywając ruch dookoła wyspy, równocześnie jedziemy zgodnie z zamierzonym kierunkiem jazdy.
Inaczej mówiąc kierunek jazdy i kierunek ruchu pokrywają się. Dla jednego pojazdu jest to ¼, dla innego ½ itd. obwodu ronda.
no i dokładnie tak jest

a w przepisie masz że sygnalizujemy zmianę kierunku jazdy a nie zmianę kierunku ruchu i o to wszystko się rozbija.
Masz znak C-12 i nie można wmawiać wszystkim, że jedyna słuszna sygnalizacja na SoRO to wjazd prosto i prawy zjazdowy (co to w ogóle jest prawy zjazdowy - bez poparcia przepisami), SoRo są różne są małe większe, turbinowe, z sygnalizacją świetlną itp, ale wszystkie powtarzam wszystkie są oznakowane C-12. Cała gównoburza po zamknięciu 500+ o rondach przeniosła się tutaj jak @benio101 wygłosił swoją teorię o jedynym słusznym przejeździe przez skrzyżowanie C-12
Już teraz to chyba sam przyzna, że nie miał racji i nie zawsze na SoRO w prawo

w ostatnim wątku już zaczął rozróżniać SoRO
Teraz doszło jeszcze co to jest kierunek ruchu a kierunek jazdy i jak widać wszystkie debilizmy, że jest to to samo nie mają pokrycia, ponieważ kierunek jazdy pojazdu który zjeżdża z SoRO (czy robi to w prawo czy robi to prosto) nie zmienia wyznaczonego kierunku ruchu znakiem C-12. Ruch nadal odbywa się dookoła wyspy

Tak samo jak pojazd cofający na SoRO

Kierunek jazdy takiego pojazdu jest przeciwny do kierunku ruchu wyznaczonego C-12.
Więc o ile pojazd jedzie przez SoRO i nie zmienia kierunku jazdy (swojej jazdy a nie ruchu

) to tego nie sygnalizujemy (pomimo, że przez kawałek jedzie zgodnie z kierunkiem ruchu, ale kierunek jazdy pozostaje bez zmian)

(
przykład kurier UPS i pojazdy z jego prawej strony)
O ile pojazd wjeżdża na SoRO i zmienia kierunek jazdy w lewo (pomimo że jedzie kawałek zgodnie z kierunkiem ruchu) to musi to sygnalizować

(
o czym mówi pan Marek)
O ile pojazd wjeżdża na SoRO i zjazd jego wymusza zmianę kierunku jazdy w prawo (nie kierunku ruchu) to należy to sygnalizować, pojazd zjeżdża jedzie dalej w swoim kierunku jazdy ale kierunek ruchu na SoRO pozostaje taki sam

To jest wiedza której uczą na
kursie na prawo jazdy 
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.