szymon1977 napisał(a):Oznakowanie niezgodne z wytycznymi moze doprowadzic do nieporozumien.
szymon1977 napisał(a):Mniejsza o to, Ja stosuje sie do oznakowania,
Czyli co ? Puszczasz tego z prawej, czy nie ?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez dylek » środa 25 listopada 2015, 01:09
szymon1977 napisał(a):Oznakowanie niezgodne z wytycznymi moze doprowadzic do nieporozumien.
szymon1977 napisał(a):Mniejsza o to, Ja stosuje sie do oznakowania,
przez szerszon » środa 25 listopada 2015, 01:18
No czytam w te i we wte i nijak nie mogę doczytać tego o czym tak trąbisz.szymon1977 napisał(a):To teraz je przeczytaj.szerszon napisał(a):Zacytowałem te dwa pierwsze zdania...
przez szymon1977 » środa 25 listopada 2015, 02:55
Zamierzasz coś wykazać na podstawie oznakowania niezgodnego z "220"?dylek napisał(a):Czyli co ?
To poproś kogoś po podstawówce o wyjaśnienie czy dochodzący do skrzyżowania "wyjazd z Biedronki" zmienia skrzyżowanie w jakieś "inne miejsce przecinania się kierunków ruchu".szerszon napisał(a):No czytam w te i we wte i nijak nie mogę doczytać tego o czym tak trąbisz.
przez szerszon » środa 25 listopada 2015, 08:14
Dwa pierwsze zdania ?Zamierzasz coś wykazać na podstawie oznakowania niezgodnego z "220"?
Nie sprowadzaj dyskusji do żenującego "poziomu". Podajesz swój punkt widzenia i nie potrafisz go obronić.To poproś kogoś po podstawówce
przez dylek » środa 25 listopada 2015, 09:51
szymon1977 napisał(a):Zamierzasz coś wykazać na podstawie oznakowania niezgodnego z "220"?
szymon1977 napisał(a): "wyjazd z Biedronki na skrzyzowanie" nie moze byc przez Drogowcow oznakowany za pomoca a-7
szymon1977 napisał(a):Bo "wyjazdu z Biedronki" bezposrednio na skrzyzowanie za pomoca a-7 nie oznacza sie.
przez SJS » środa 25 listopada 2015, 10:20
Pojazd jadący drogą z płyt betonowych ma zastosować się do tego przepisu:otreb napisał(a):Moje 3 grosze w temacie. Na moim osiedlu jest takie skrzyżowanie:
https://www.google.pl/maps/@54.3184832, ... 6656?hl=pl
przez szerszon » środa 25 listopada 2015, 11:45
przez szymon1977 » środa 25 listopada 2015, 18:26
dylek napisał(a):Znów pozamiatałeś sam sobie...
Przekwalifikuj sie na dozorce i zarejestruj sie na http://www.forum.zamiatanie.com, bo pisanie tutaj idzie Ci tak samo marnie jak cytowanie nie wspominajac o zrozumieniu tresci PoRD. A checi do zamiatania masz i to spore!szymon1977 napisał(a):Twoj "wyjazd z Biedronki na skrzyzowanie" nie moze byc przez Drogowcow oznakowany za pomoca a-7, chyba ze to co Ty uznales za "wyjazd z Biedronki na skrzyzowanie" wg Drogowcow jest droga podporzadkowana.
Przeciez to Wy pseudointerpretacjami typu "kierunek odbywania" sprowadziliscie dyskusje nt PoRD ponizej poziomu szkoly podstawej ?szerszon napisał(a):Nie sprowadzaj dyskusji do żenującego "poziomu".
przez SJS » środa 25 listopada 2015, 18:41
szerszon napisał(a):Jeśli piszesz o tym z łamanym pierwszeństwem to polecam jeszcze raz przestudiować przepisy.
przez sankila » środa 25 listopada 2015, 23:17
Czym się różnią obowiązki włączającego do ruchu (zachowanie ostrożności i ustąpienie pierwszeństwa innym pojazdom) od obowiązków wjeżdżającego spod A7 (zachowanie ostrożności i ustąpienie pierwszeństwa innym pojazdom)?otreb napisał(a): czy ktoś uważa, że skrzyżowanie zmienia obowiązki wynikające z włączania się do ruchu tych, którzy wyjeżdżają z parkingu?
przez szymon1977 » środa 25 listopada 2015, 23:32
szymon1977 napisał(a):...pierwsze dwa zdania 220.2.2.8.
przez dylek » środa 25 listopada 2015, 23:46
szymon1977 napisał(a):dylek napisał(a):Znów pozamiatałeś sam sobie...szymon1977 napisał(a):Twoj "wyjazd z Biedronki na skrzyzowanie" nie moze byc przez Drogowcow oznakowany za pomoca a-7, chyba ze to co Ty uznales za "wyjazd z Biedronki na skrzyzowanie" wg Drogowcow jest droga podporzadkowana.
przez szerszon » środa 25 listopada 2015, 23:58
Napisałeś bzdurę. Z tabliczki T-6 nie wynika,że "droga" należy do skrzyżowania.SJS napisał(a):szerszon napisał(a):Jeśli piszesz o tym z łamanym pierwszeństwem to polecam jeszcze raz przestudiować przepisy.
Przecież napisałem ci przepis.
Masz się do niego stosować.
Nie sprowadzaj dyskusji do tak żenującego poziomu.szymon1977 napisał(a):Przeciez to Wy pseudointerpretacjami typu "kierunek odbywania" sprowadziliscie dyskusje nt PoRD ponizej poziomu szkoly podstawej ?szerszon napisał(a):Nie sprowadzaj dyskusji do żenującego "poziomu".
przez szymon1977 » czwartek 26 listopada 2015, 02:00
Nigdzie poza Wasza tworczoscia nie znalazlem nic o drogach tworzacych skrzyzowania - wiec wrocmy do PoRD. Na zadnym z pokazanych przez Ciebie ujec wyjazdu z Biedronki nie pokazano jako drogi podporzadkowanej. A jednak na wyjezdzie z Biedronki postawiono a-7 pomimo, ze zgodnie z 2.2.6 jezeli jest skrzyzowanie a-7 stawia sie tylko na drogach podporzadkowanych.dylek napisał(a):Pokaż mi na którym wlocie DRÓG TWORZĄCYCH SKRZYŻOWANIE zauważyłeś, że wyjazd z Biedronki "wg Drogowcow jest droga podporzadkowana" ??
PoRD nie zabrania drogowcom uznac drogi gruntowej za droge podporzadkowana, ani nawet za droge z pierwszenstwem. Jezeli jest tutaj jakas niezgodnosc z przepisami to w Twoim traktowaniu dochodzacej do skrzyzowania drogi oznakowanej a-7 jako drogi inna niz podporzadkowana choc zgodnie z 2.2.6 jezeli jest skrzyzowanie a-7 stawia sie tylko na drogach podporzadkowanych.dylek napisał(a):Utworzyłeś rysunek, by udowodnić swoje urojenia, po czym powypisywałeś, że oznaczenie jakie na nim zaproponowałeś jest niezgodne z przepisami...
Pierwsze dwa zdania wykluczaja mozliwosc postawienia na skrzyzowaniu a-7 ostrzegajacego o obowiazku ustapienia pierwszenstwa wynikajacego z faktu wlaczania sie do ruchu.szerszon napisał(a):...gdzie w dwóch zdaniach z 220 jest napisane cokolwiek z twoim punktem widzenia.
przez szymon1977 » czwartek 26 listopada 2015, 03:51
Ale wytyczne nie zabraniaja drogowcam uznac "wyjazdu z Biedronki" za droge podporzadkowana, ani nawet za droge z pierwszenstwem i odpowiednio jej oznakowac. Zabraniaja natomiast oznakowac za pomoca a-7 wyjazdu na skrzyzowanie innego niz droga podporzadkowana. Wiec jezeli jest skrzyzowanie, jest "wyjazd z Biedronki" i jest na nim a-7 to "wyjazd z Biedronki" jest droga podporzadkowana.sankila napisał(a):Definicja skrzyżowania nie wyklucza, aby jednym z wlotów na skrzyżowanie był wlot z drogi wewnętrznej. Wyklucza natomiast, aby wlot z drogi wewnętrznej na drogę publiczną utworzył skrzyżowanie.