Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 17:04
przez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 20:40
przez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 21:05
Nie przypominam sobie, a w ten watek to kolejny, w ktorym Ty robisz idiote z siebie.szerszon napisał(a):... na razie zostałeś kilkukrotnie ośmieszony i nie możesz tego przeżyć.
Udowodnij, ze piszesz zgodnie z przepisami: przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.szerszon napisał(a):Udowodnij,że piszę wbrew przepisom.
przez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 21:15
przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.
Udowodnijw ktorym Ty robisz idiote z siebie.
Nie przypominam sobie,
przez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 21:20
W art.22.2. ani slowa o skrecajacym. W art.22.5. ani slowa o zajmowaniu pasa. Twoja "interpretacja" nie ma potwierdzenia w tresci PoRD. Wlasnie udowodniles sobie sam.szerszon napisał(a):Art 22... skręcając
przez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 22:58
Faktycznie...nie maW art.22.2. ani slowa o skrecajacym.
2. Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się:
do prawej krawędzi jezdni – jeżeli zamierza skręcić w prawo;
do środka jezdni lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi – jeżeli zamierza skręcić w lewo.
przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.
W art.22.5. ani slowa o zajmowaniu pasa.
5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.
Tak sobie patrzę na zacytowane przepisy i jakoś pozwolę sobie nie zgodzić się z tobą. Natomiast widzę, bo widać, że ciąg ośmieszania sie w twoim wypadku ma sie dobrze.Twoja "interpretacja" nie ma potwierdzenia w tresci PoRD. Wlasnie udowodniles sobie sam.
przez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:16
No faktycznie w art.22.2. ani slowa o skrecajacym. Jest tylko o zamierzajacym skrecic.szerszon napisał(a):Faktycznie...nie ma
A co to takiego "zajęcie pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda" i w jakim to jezyku? Czyzby to byla ta zmiana pasa ruchu, ktora nie podlega przepisom dotyczacym zmiany pasa ruchu?szerszon napisał(a):Nie pisałem o zajęciu pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda
przez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:22
W połączeniu z Art 22.5 wychodzi że na zamiarze sie nie kończy. Pisali ci juz kiedyś...nie koncentruj sie na pojedynczym słowie w przepisie, bo sie osmieszasz..." w kierunku" ..a ile u ciebie interpretacjiNo faktycznie w art.22.2. ani slowa o skrecajacym. Jest tylko o zamierzajacym skrecic.
Mnie sie pytasz ?A co to takiego "zajęcie pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda" i w jakim to jezyku?
.przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy
A to musisz sie zapytać zwolenników prostowania ronda. Lansuja jedną herezje to może ci wyjaśnią inną.Czyzby to byla ta zmiana pasa ruchu, ktora nie podlega przepisom dotyczacym zmiany pasa ruchu?
przez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:36
A kto powiedzial, ze na zamiarze sie konczy? Nie konczy sie tylko zamierzana czynnosc sie wykonuje. Ale obowiazek zblizenia sie do krawedzi/osi po przejsciu z zamiaru w wykonanie zamierzanie czynnosci ustaje (art.22.2.).szerszon napisał(a):W połączeniu z Art 22.5 wychodzi że na zamiarze sie nie kończy.
przez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:50
No to o co ci chodzi..jest zamiar, odpowiednie ustawienie( Art22.2) , sygnalizacja i zakończenie sygnalizacji ( Art 22.5) ...chcesz rozpatrywać te dwa ustępy oddzielnie od siebie ?A kto powiedzial, ze na zamiarze sie konczy?
I jest to związane z Art 22.5... równocześnie , a nie jeden po drugimAle obowiazek zblizenia sie do krawedzi/osi po przejsciu z zamiaru w wykonanie zamierzanie czynnosci ustaje (art.22.2.).
przez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 16:34
A czego oczekujesz? Ze polecenie zawarte w art.22.2. bede wykonywal wg tresci art.22.5.? Osmieszyles sie po raz kolejny trollu.szerszon napisał(a):...jest zamiar, odpowiednie ustawienie( Art22.2) , sygnalizacja i zakończenie sygnalizacji ( Art 22.5) ...chcesz rozpatrywać te dwa ustępy oddzielnie od siebie ?
przez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 23:47
Równocześnie trollu,pisałem, nie pyskuj bez sensu, bo na to nie mam czasu...oprócz zbliżania się do odpowiedniej strony drogi masz także zamiar zmiany kierunku jazdy zasygnalizować. Po co sie inaczej zbliżałbyś do odpowiedniej krawędzi i jak to byłoby odczytane przez innych ?A czego oczekujesz? Ze polecenie zawarte w art.22.2. bede wykonywal wg tresci art.22.5.?
przez szymon1977 » wtorek 28 lipca 2015, 00:25
Rownoczesnie - rozumiem. Tylko dlaczego polecenie z art.22.2. wg tresci art.22.5. a nie wg tresci art.22.2.? To juz wykracza poza "rownoczesnie".szerszon napisał(a):Równocześnie...
Jesli lubisz bublicznie robic z siebie idiote ja nie mam nic przeciwko.szerszon napisał(a):...nie odpuszczę ci trollu.
przez szerszon » wtorek 28 lipca 2015, 07:40
Gdzie napisałem,że polecenie z ust 2 według 5 ?Tylko dlaczego polecenie z art.22.2. wg tresci art.22.5. a nie wg tresci art.22.2.? To juz wykracza poza "rownoczesnie".
Jak na razie trollu punktuję ciebie w każdym momencie i do tej pory nie potrafiłeś poza pyskowaniem odpowiedzieć na żadne pytanie zgodnie z przepisami. Taki orzeł jesteś ? To wskaż w przepisach, gdzie jest napisane o "własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać"Jesli lubisz bublicznie robic z siebie idiote ja nie mam nic przeciwko.
Dasz radę trollu ? Dasz radę odnieść się w przepisach czy dalej będziesz tylko bezmyślnie pyskował ?6. Zabrania się zawracania:
w tunelu, na moście, wiadukcie lub drodze jednokierunkowej;
na autostradzie;
na drodze ekspresowej, z wyjątkiem skrzyżowania lub miejsca do tego przeznaczonego;
w warunkach, w których mogłoby to zagrozić bezpieczeństwu ruchu na drodze lub ruch ten utrudnić.
przez szymon1977 » wtorek 28 lipca 2015, 17:47
Bylo. To teraz napisz skad pomysl, ze masz obowiazek sygnalizowac nie tylko zamiar zmiany kierunku jazdy jak to w art.22.5. napisano ale takze sama zmiane kierunku jazdy.szerszon napisał(a):Ale było napisane dziesiątki postów na ten temat...