Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielo

Postprzez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 17:04

Na razie jedyne co Ci sie skutecznie udaje to obnazac wlasna niewiedze.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 20:40

Daj sobie trollu na wstrzymanie, bo jak pisałem wcześniej popisujesz sie tylko pyskówką. Udowodnij,że piszę wbrew przepisom.
Przykłady, cytaty... na razie zostałeś kilkukrotnie ośmieszony i nie możesz tego przeżyć.
Nie takich leszczy jak ty zapędzałem w kozi róg.
Tak więc jedyne co od ciebie oczekuję to konkretne przepisy..i w innym przypadku bez odbioru.
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 21:05

szerszon napisał(a):... na razie zostałeś kilkukrotnie ośmieszony i nie możesz tego przeżyć.
Nie przypominam sobie, a w ten watek to kolejny, w ktorym Ty robisz idiote z siebie.

szerszon napisał(a):Udowodnij,że piszę wbrew przepisom.
Udowodnij, ze piszesz zgodnie z przepisami: przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 21:15

przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.

Bardzo ogólne określenie, ponieważ skręcając w lewo cz w prawo po zjeździe mogę zając dowolny pas ruchu.Nie określiłeś miejsca zmiany..czy jeszcze przed wykonaniem skrętu w lewo, czy w trakcie... Prawdopodobnie chodzi o skręt w lewo na rondzie. No to przedstawiam przepis NAKAZUJĄCY ( nie potrzeba zakazującego) Art 22... skręcając w lewo trzeba zając odpowiednia pozycje na DRODZE( jeszcze przed skrzyzowaniem). W tym samym Art w ustępie 5 masz obowiązek sygnalizacji zamiaru aż do zakończenia manewru. Jeśli w trakcie jazdy po skrzyżowaniu( obwiedni) w trakcie skrętu w lewo zmieniasz pas na prawy ( w twoim przypadku wręcz tuż po wjeździe) to postępujesz sprzecznie z Art 22.5. Dopiero po minięciu ostatniego zjazdu, który nas nie interesuje można mówic o zakończeniu manewru.
w ktorym Ty robisz idiote z siebie.
Udowodnij :lol: :lol: :lol:
Nie przypominam sobie,
:lol: :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 26 lipca 2015, 21:20

szerszon napisał(a):Art 22... skręcając
W art.22.2. ani slowa o skrecajacym. W art.22.5. ani slowa o zajmowaniu pasa. Twoja "interpretacja" nie ma potwierdzenia w tresci PoRD. Wlasnie udowodniles sobie sam.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 26 lipca 2015, 22:58

W art.22.2. ani slowa o skrecajacym.
Faktycznie...nie ma :lol: :lol: ośmieszasz sie cały czas.Samo sie skręci..a jak jest zamiar to i jest wykonanie Art 22.5
2. Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się:

do prawej krawędzi jezdni – jeżeli zamierza skręcić w prawo;
do środka jezdni lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi – jeżeli zamierza skręcić w lewo.

Twoja wypowiedź
przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy.

Potem próba robienia mętnej wody.
W art.22.5. ani slowa o zajmowaniu pasa.

5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.

Nie pisałem o zajęciu pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda :lol: :lol:
Jakbyś nie wiedział jest to zmiana pasa ruchu. Zając inny pas możesz po skręcie ( zmianie kierunku jazdy) w inna drogę.
Twoja "interpretacja" nie ma potwierdzenia w tresci PoRD. Wlasnie udowodniles sobie sam.
Tak sobie patrzę na zacytowane przepisy i jakoś pozwolę sobie nie zgodzić się z tobą. Natomiast widzę, bo widać, że ciąg ośmieszania sie w twoim wypadku ma sie dobrze.
Czylipróba dyskusji na argumenty dalej w twoim wykonaniu nie jest możliwa.
Tak jak w przypadku Art 22.6 i paragrafu 36 nie potrafiłeś wskazać odpowiednich zwrotów na które sie powoływałeś tak w cytowanym artykule "nie widzisz" tego co jest napisane.
Nie marnuj mego czasu trollu, jeśli nie masz nic do napisania opartego na przepisach. Jesteś potężnie niedouczony i co gorsza wypierasz sie tego pomimo oczywistych faktycznych rzeczywistych własnych faktów bo widać.
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:16

szerszon napisał(a):Faktycznie...nie ma
No faktycznie w art.22.2. ani slowa o skrecajacym. Jest tylko o zamierzajacym skrecic.

szerszon napisał(a):Nie pisałem o zajęciu pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda
A co to takiego "zajęcie pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda" i w jakim to jezyku? Czyzby to byla ta zmiana pasa ruchu, ktora nie podlega przepisom dotyczacym zmiany pasa ruchu?
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:22

No faktycznie w art.22.2. ani slowa o skrecajacym. Jest tylko o zamierzajacym skrecic.
W połączeniu z Art 22.5 wychodzi że na zamiarze sie nie kończy. Pisali ci juz kiedyś...nie koncentruj sie na pojedynczym słowie w przepisie, bo sie osmieszasz..." w kierunku" ..a ile u ciebie interpretacji :lol: :lol: :lol:
A co to takiego "zajęcie pasa z lewego na prawy podczas jazdy po obwiedni ronda" i w jakim to jezyku?
Mnie sie pytasz ? :lol:
A kto napisał ?
przedstaw przepis, ktory zabrania SKRECAJACEMU w lewo zmienic pas na prawy
.
Juz ci pisałem..za głupi jesteś, aby tak mieszając wyprowadzić mnie w pole. :lol:
Czyzby to byla ta zmiana pasa ruchu, ktora nie podlega przepisom dotyczacym zmiany pasa ruchu?
A to musisz sie zapytać zwolenników prostowania ronda. Lansuja jedną herezje to może ci wyjaśnią inną.
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:36

szerszon napisał(a):W połączeniu z Art 22.5 wychodzi że na zamiarze sie nie kończy.
A kto powiedzial, ze na zamiarze sie konczy? Nie konczy sie tylko zamierzana czynnosc sie wykonuje. Ale obowiazek zblizenia sie do krawedzi/osi po przejsciu z zamiaru w wykonanie zamierzanie czynnosci ustaje (art.22.2.).
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 07:50

A kto powiedzial, ze na zamiarze sie konczy?
No to o co ci chodzi..jest zamiar, odpowiednie ustawienie( Art22.2) , sygnalizacja i zakończenie sygnalizacji ( Art 22.5) ...chcesz rozpatrywać te dwa ustępy oddzielnie od siebie ? :lol: :lol: :lol:
Twoje braki nie pozwalają ci zrozumieć wielu przepisów i zachowań na drodze..dlatego usiłujesz traktować je bezsensownie z osobna..i sie ośmieszasz ze swoimi interpretacjami...głoszonymi jako prawdy objawione...a ja z kolei lubię "prostować" takich trolli jak ty.
Ale obowiazek zblizenia sie do krawedzi/osi po przejsciu z zamiaru w wykonanie zamierzanie czynnosci ustaje (art.22.2.).
I jest to związane z Art 22.5... równocześnie , a nie jeden po drugim :lol: i tu masz problem :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 27 lipca 2015, 16:34

szerszon napisał(a):...jest zamiar, odpowiednie ustawienie( Art22.2) , sygnalizacja i zakończenie sygnalizacji ( Art 22.5) ...chcesz rozpatrywać te dwa ustępy oddzielnie od siebie ?
A czego oczekujesz? Ze polecenie zawarte w art.22.2. bede wykonywal wg tresci art.22.5.? Osmieszyles sie po raz kolejny trollu.
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 27 lipca 2015, 23:47

A czego oczekujesz? Ze polecenie zawarte w art.22.2. bede wykonywal wg tresci art.22.5.?
Równocześnie trollu,pisałem, nie pyskuj bez sensu, bo na to nie mam czasu...oprócz zbliżania się do odpowiedniej strony drogi masz także zamiar zmiany kierunku jazdy zasygnalizować. Po co sie inaczej zbliżałbyś do odpowiedniej krawędzi i jak to byłoby odczytane przez innych ?
Jak się skończysz tu kompromitować wróć do zaznaczenia "łączenia" :lol: :lol: :lol:
I jeszcze parę twoich idiotyzmów jest do wyjaśnienia...nie odpuszczę ci trollu.
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 28 lipca 2015, 00:25

szerszon napisał(a):Równocześnie...
Rownoczesnie - rozumiem. Tylko dlaczego polecenie z art.22.2. wg tresci art.22.5. a nie wg tresci art.22.2.? To juz wykracza poza "rownoczesnie".

szerszon napisał(a):...nie odpuszczę ci trollu.
Jesli lubisz bublicznie robic z siebie idiote ja nie mam nic przeciwko.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 28 lipca 2015, 07:40

Tylko dlaczego polecenie z art.22.2. wg tresci art.22.5. a nie wg tresci art.22.2.? To juz wykracza poza "rownoczesnie".
Gdzie napisałem,że polecenie z ust 2 według 5 ?
A podobno "rozumiesz" :lol: :lol: :lol:
Zachowując się zgodnie z oba ustępami nie będziesz zawracał czy skręcał w lewo zewnętrznym. Albo ustawienie, albo sygnalizacja-nie zachowasz się zgodnie z dwoma tymi ustępami równocześnie.
Ale było napisane dziesiątki postów na ten temat, a ty dalej "rozumisz" a nie rozumiesz.
Obrazek
Jesli lubisz bublicznie robic z siebie idiote ja nie mam nic przeciwko.
Jak na razie trollu punktuję ciebie w każdym momencie i do tej pory nie potrafiłeś poza pyskowaniem odpowiedzieć na żadne pytanie zgodnie z przepisami. Taki orzeł jesteś ? To wskaż w przepisach, gdzie jest napisane o "własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać" :lol:
Unikasz konkretnej odpowiedzi jak diabeł święconej wody. Dlaczego ? Bo nie ma czegoś takiego i wychodzi ,że bredzisz...istniejesz na tym forum tylko i wyłącznie jako troll.
Dla przypomnienia...pisałeś o zakazie zawracania na skrzyżowaniu...nie możesz znaleźć konkretnego artykułu i podkreślić frazy, o której tak głosowałeś...służę pomocą...wskazuj.. :lol: :lol: :lol:
6. Zabrania się zawracania:

w tunelu, na moście, wiadukcie lub drodze jednokierunkowej;
na autostradzie;
na drodze ekspresowej, z wyjątkiem skrzyżowania lub miejsca do tego przeznaczonego;
w warunkach, w których mogłoby to zagrozić bezpieczeństwu ruchu na drodze lub ruch ten utrudnić.
Dasz radę trollu ? Dasz radę odnieść się w przepisach czy dalej będziesz tylko bezmyślnie pyskował ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 28 lipca 2015, 17:47

szerszon napisał(a):Ale było napisane dziesiątki postów na ten temat...
Bylo. To teraz napisz skad pomysl, ze masz obowiazek sygnalizowac nie tylko zamiar zmiany kierunku jazdy jak to w art.22.5. napisano ale takze sama zmiane kierunku jazdy.

I znow Trollu gloszac wizje nie majace poparcia w PoRD wypunktowales sie sam. Dla mnie nuda. Ale skoro lubisz - nie mam nic przeciwko.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze