Henq napisał(a):
1. pojazdy poruszajace sie autostrada Maja pierszenstwo
Tak to popatrz ja za
Nie bo po to jest ten znak bym wiedział że zbliżam się do skrzyżowania (definicja znaku!) i mam ustąpić pierwszeństwa.
Jeżeli było by tak jak piszesz i wszyscy zwolennicy braku skrzyżowania na autostradzie, to ten znak ustąp byłby zbyteczny bo wjeżdżam swoim pasem i kończy mi się i zmieniam na inny więc tak jest realizowane pierwszeństwo - zmiana pasa, ale tak nie jest i znaki po coś tam są, tak samo jak na normalnych skrzyżowaniach z wlotami i kończącymi się pasami znak A-7 jest bo informuje o skrzyżowaniu.
Wiesz co cechuje autostrade ? To, ze na autostradzie NIEMA SKRZYZOWAN ! ! !
I juz jest po dyskusji ! Sa wjazdy i zjazdy sama nazwa wjazd i zjazd mowi, ze NIE masz pierszenstwa.
Henq napisał(a):ale skoro dla Ciebie znaki są zbędne to dyskusja z Tobą nie ma sensu:
Widzisz sa znaki ostrzegawcze, zakazu i nakazu. Do jakiej grupy znakow zalicza sie ten o ktorym mowimy ? Podpowiem, ze jest trojkatny, ma zolte tlo z czarna ramka ... No jak zaskakujesz ?
Mam sie stosowac do czegos co jest tak oczywiste jak amen w paciezu ? PO prostu sie do tego stosuje i znak nie jest mi tu w niczym potrzebny, ani mnie ziebi ani grzeje, jak widac Tobie, sa one niezbedne jak tlen do oddychania. Ja Ci na to nic nie poradze, po prostu musisz z tym zyc.