Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez mapmen » piątek 24 czerwca 2011, 20:12
przez cman » piątek 24 czerwca 2011, 20:29
przez mapmen » piątek 24 czerwca 2011, 20:42
przez cman » piątek 24 czerwca 2011, 20:49
przez mapmen » piątek 24 czerwca 2011, 21:50
przez cman » piątek 24 czerwca 2011, 22:05
mapmen napisał(a):Pozatym nie wiem dlaczego z uporem twierdzisz, ze dla osoby jadacej wg starych ograniczen szybka jazda innych jest bez znaczenia.
mapmen napisał(a):Bo w chwili gdy ja bede wyprzedzal taka nadmierna predkosc jadacego z przeciwka jest dla mnie oczywistym utrudnieniem.
przez mapmen » piątek 24 czerwca 2011, 22:46
cman napisał(a):mapmen napisał(a):Bo w chwili gdy ja bede wyprzedzal taka nadmierna predkosc jadacego z przeciwka jest dla mnie oczywistym utrudnieniem.
Dopóki nie będziesz wyprzedzał, będziesz jechał płynnie, dopiero bawiąc się w wyprzedzanie zaczniesz płynność tracić.
przez cman » piątek 24 czerwca 2011, 22:51
mapmen napisał(a):Dzieki temu zas, ze jedzie 180 bede musial dluzej wlec sie za zawalidorga co jest z punktu widzenia mojej plynnosci ruchu niekorzytsne. To zas powoduje, ze znacznie spadaja moje szanse na wyprzedzenia z marszu bez zmniejszania predkosci w ogole.
mapmen napisał(a):Z tego wynika, ze poruszanie sie przez cmana z dowolna predkoscia nie jest bez negatywnego wplywu na innych uczestnikow ruchu
przez mapmen » piątek 24 czerwca 2011, 23:35
cman napisał(a):No, ale ja przewidziałem też dotkliwe karanie mające w konsekwencji doprowadzić do całkowitego wyeliminowania popełniania wykroczeń - zawalidróg to też dotyczy.
cman napisał(a):Poza tym, wyprzedzanie połączone z przejeżdżaniem na pas dla kierunku przeciwnego jest manewrem szczególnym, wymagającym zachowania szczególnie szczególnej ostrożności i generalnie dla bezpieczeństwa ruchu niepożądanym, więc trudno to przedstawiać jako argument, a zwłaszcza jako istotny argument.
przez cman » piątek 24 czerwca 2011, 23:48
mapmen napisał(a):A co zamierasz zrobic z Autosanami H9?
Tylko teraz zdefiniuj mi jeszcze pojecie zawalidrogi.
mapmen napisał(a):A co to znaczy ze niepozadanym?
mapmen napisał(a):Mam prawo do takiego manewru, a ty mi go utrudniasz. Skoro go utrudniasz to poruszasz sie z predkoscia utrudniajaca poruszanie sie innym.
przez szymon1977 » sobota 25 czerwca 2011, 10:29
mapmen napisał(a):(...)
Jezeli zalozymy, ze jak cman jedzie 90 to ja potrzebuje conajmniej sredniej widocznosci to jak jedzie 180 potrzebuje conajmniej bardzo dobrej.
(...)
Z tego wynika, ze poruszanie sie przez cmana z dowolna predkoscia nie jest bez negatywnego wplywu na innycha uczestnikow ruchu
(...)
przez szerszon » sobota 25 czerwca 2011, 15:33
przez cman » sobota 25 czerwca 2011, 16:23
szerszon napisał(a):A moze wziąść pod uwage masę takiej cieżarówki lub autobusu i ich drogę hamowania, co ?
przez szerszon » sobota 25 czerwca 2011, 16:58
przez cman » sobota 25 czerwca 2011, 17:07
szerszon napisał(a):Odniosłem sie tylko do poprzedniej wypowiedzi w temacie zrównania prędkości ( a w przypadku cięzarówek-podniesienia) na BRD.