Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » niedziela 25 maja 2014, 20:23
przez Henq » niedziela 25 maja 2014, 21:21
Makabra napisał(a):Ja pocisnę do 140 na pasie rozbiegowym wyprzedzając oskbelfera, który będzie cały czas jechał 40
przez ks-rider » niedziela 25 maja 2014, 23:09
Kierowca1 napisał(a):
1. Czy rozwidlenie drogi np. zjazd z autostrady to skrzyżowanie?
2. Jeśli tak to pojazdy poruszające się po autostradzie nie mogą wyprzedzać innych pojazdów silnikowych w momencie tego rozwidlenia w myśl przepisu o zakazie wyprzedzania na skrzyżowaniu. Mam rację?
3. No moim zdaniem jest to skrzyżowanie nie może tutaj dojść do wyprzedzania, a zapewne prawie żaden kierowca nie zwraca na to uwagę.
kombi napisał(a):Kto cię tak perfidnie okłamał?oskbelfer napisał(a):Skrzyżowania nie występują na autostradzie.
Oczywiście, że występują.
http://goo.gl/maps/mGtJO
Kierowca1 masz rację.
przez szerszon » niedziela 25 maja 2014, 23:13
przez lith » niedziela 25 maja 2014, 23:15
przez szerszon » niedziela 25 maja 2014, 23:29
. To, ze Jakis debil postawil tam blednie znaki nie swiadczy o niczym,
przez lith » niedziela 25 maja 2014, 23:36
przez ks-rider » niedziela 25 maja 2014, 23:37
szerszon napisał(a):ks
Mógłbys definicję autostrady z Dojczlandi z przekładem na cywilizowany język ?
przez ks-rider » niedziela 25 maja 2014, 23:41
lith napisał(a):@ks-rider
Ojej, wszystkie wloty na autostrady w Polsce błędnie oznakowane? A to peszek, chyba musisz gdzieś to zgłosić
W PL na każdym wlocie na autostradę masz A-7.
przez lith » niedziela 25 maja 2014, 23:43
przez Makabra » poniedziałek 26 maja 2014, 09:57
przez Henq » poniedziałek 26 maja 2014, 22:41
ks-rider napisał(a):szerszon napisał(a):ks
Mógłbys definicję autostrady z Dojczlandi z przekładem na cywilizowany język ?
Definicja duzo nie da.
Zasada jest prosta
1. pojazdy poruszajace sie autostrada Maja pierszenstwo
przecież to zbyteczny dodatek i tylko szpeci drogę.ks-rider napisał(a):Tak jak powiedzialem. Jao, ze wiem jak nalezy poruszac sie autostradami znaki nie sa mi tu potrzebne i czesciowo je olewam, nie znaczy, ze wylaczam centralny osrodek myslenia.
przez oskbelfer » poniedziałek 26 maja 2014, 22:51
Makabra napisał(a):oskbelfer jakoś nie kwapisz się odpowiedzieć na pytanie zadane przez leszka na wcześniejszej stronie dot. odwołania 40.
przez Makabra » poniedziałek 26 maja 2014, 22:57
oskbelfer napisał(a):Makabra napisał(a):oskbelfer jakoś nie kwapisz się odpowiedzieć na pytanie zadane przez leszka na wcześniejszej stronie dot. odwołania 40.
nie kwapie się, bo jego pytań nie widzę, a nie widze bo go ignoruje... proste ?
oskbelfer napisał(a):jężeli idzie o odwoływanie ogranicenia 40 ---- to poszukaj w "szukajce"
przez ks-rider » poniedziałek 26 maja 2014, 22:59
Jeśli dobrze zauważyłem to między Polską, a Niemcami różnica jest taka, że w PL skrzyżowania odwołują np. ograniczenia prędkości. Dlatego jest to dość istotne czy uznać taki wlot za skrzyżowanie, czy nie, bo od tego często zależy czy możemy za nim jechać 40 km/h, czy 140 km/h