Przecież to ty jesteś typowym prostowaczem rond. Robisz z ronda skrzyżowanie bez ruchu okreżnego.
Jakaś schiza ciebie dopadła.

Nie rozumiesz co to znaczy ruch okrężny. Nie jest to nakazany kierunek jazdy wskazany na znaku C-12. To tylko kierunek , jeśli sie do niego zastosujesz,z której strony masz mieć wyspę. Prostowanie ronda to nieważne gdzie jedziemy bo zjazd to zawsze zmiana kierunku jazdy w prawo, czego jesteś gorącym zwolennikiem.
Tak jak napisałem w odpowiedzi na twój post dotyczący siedmiu wlotów, że to siedem skrętów w prawo z czym radośnie sie zgodziłeś.
W odpowiedzi napisałem, że nie czujesz ironii.
Bądź łaskaw chociaż zapamiętać , kto co tu napisał
I nie ruch okrężny...szanowny.. ZAKRĘCONY !!!
Twierdzisz , ze na rondzie można pojechać na wprost.
Przez rondo... na dowód F-10..czytamy dyspozycję ze zrozumieniem.
Jazda po obwiedni, po jej fragmencie jest tylko cząstka manewru, a nie osobnym manewrem.
I kto tu jest prostowaczem ronda?
Nic sie nie zmieniło. Ty. Nawet nie umiesz , albo nie chcesz zacytować odpowiednich fragmentów na poparcie swoich zarzutów.
W twoim przypadku musiałbym cytować całe twoje posty, ale , wybacz, nie będę powielał tego co piszesz. Szkoda miejsca na serwerze.
Co więcej nie możesz zatrybić, że manewr skrętu nie jest powiązany ze skrzyżowaniem, bo w art 22 nie ma takiego związku
Jak to nie jest ?
Pytanie. czy na skrzyżowaniu moge zmienić kierunek jazdy ?
TAK/NIE
Przecież tyle juz było pisane, że na skrzyzowaniu
też można zmienić kierunek jazdy. czyli Art 22 dotyczy
także skrzyżowania.
Co ja poradzę, że omijasz niewygodne dla siebie teksty i dalej swoje w kółko ?
. Popełniłasz szereg logicznych błędów.
Przepraszam najmocniej, ale to brzmi zabawnie w sytuacji, gdy nawet nie potrafisz napisać poprawnie
"popełniasz"
Brak ci podstaw- do dzisiaj nie doczekałem się twojej definicji kierunku.
Wiesz..wynika to z ustawy i rozporządzenia, a wariata z siebie robić nie zamierzam posługując sie słownikiem w tak nieudolny sposób jak ty.
Pogodać o pord to sobie możesz ze swoim kursantam, on łyknie te twoje bzdury jak mlody pelikan, ale nie osoba która zna pord w najdrobniejszym szczególe.
Że to niby ty ???

Nawet dokładasz szczegóły.
A "pogodać" to ja mogę z góralem, a nie z "kursantam"
Chociaż ten argument z kursantem podawałeś pod innym nickiem. Tylko było napisane o przestraszonym.

nieprawdaż panie s