krzyzowka, watpliwosci jechac czy nie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

krzyzowka, watpliwosci jechac czy nie

Postprzez gregory19 » poniedziałek 28 maja 2007, 18:41

witam,
egzamin tuz tuz a wiadomo, ze im blizej tym czlowiek ma wieksze watpliwosci odnosnie roznych rzeczy

sytuacja wyglada mniej wiecej tak jak na rysunku:

Obrazek

Samochod nr.1 skreca w lewo, z prawej strony NIE DA SIE GO OMINAC bez wjazdu na przerywana linie, ktora oddziela pobocze. Wiem, wiem. Pytanie moze smieszne dla niektorych ale co robic w takiej sytuacji:
a) ustawic sie za tym samochodem i czekac az on skreci w lewo po czym kontynuowac jazde
b) prawy kierunkowskaz, przejazd po przerywanej i powrot na srodek pasa?

pytanie nr. 2
czy stojac przed zamknieta rampa, jako pierwszy w kolejce moge zgasic silnik samochodu i wylaczyc swiatla?[/img]
gregory19

Re: krzyzowka, watpliwosci jechac czy nie

Postprzez anom » poniedziałek 28 maja 2007, 19:41

gregory19 napisał(a):pytanie nr. 2
czy stojac przed zamknieta rampa, jako pierwszy w kolejce moge zgasic silnik samochodu i wylaczyc swiatla?

Napewno nie możesz. Mogą to zrobić osoby "po środku",czyli jeśli masz kogoś przed sobą i kogoś za sobą to możesz wyłączyć światła czekając w kolejce.

Co do 1. pytania to wydaje mi się,że można ominąć wjeżdżając na pobocze(w przypadku przerywanej linii),ale ręki za to nie dam sobie obciąć :lol: . Sam dopiero jutro mam pierwszy egzamin..
21.05.07 - egzamin na kat. A

29.05.07 - egzamin na kat. B

Oba za pierwszym razem :) !

(2007-06-05) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2007-06-11) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

ODEBRANE !
anom

Re: krzyzowka, watpliwosci jechac czy nie

Postprzez gregory19 » poniedziałek 28 maja 2007, 19:42

anom napisał(a):
gregory19 napisał(a):pytanie nr. 2
czy stojac przed zamknieta rampa, jako pierwszy w kolejce moge zgasic silnik samochodu i wylaczyc swiatla?

Napewno nie możesz. Mogą to zrobić osoby "po środku",czyli jeśli masz kogoś przed sobą i kogoś za sobą to możesz wyłączyć światła czekając w kolejce.

Co do 1. pytania to wydaje mi się,że można ominąć wjeżdżając na pobocze(w przypadku przerywanej linii),ale ręki za to nie dam sobie obciąć :lol: . Sam dopiero jutro mam pierwszy egzamin..

aha czyli swiatel wylaczyc nie moge, a silnik?
gregory19

Postprzez ella » poniedziałek 28 maja 2007, 19:48

Możesz najechać na przerywaną.
Możesz wyłączyć silnik.