BŁAGAM O POMOC w pon EGZAMIN TEORETYCZNY!!!!!

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

BŁAGAM O POMOC w pon EGZAMIN TEORETYCZNY!!!!!

Postprzez bajpas » czwartek 24 maja 2007, 12:56

pytanie 185 i 200?z testów jakas roznica? kto ma pierwszenstwo jesli mam wolna prawa i skrecam w lewo a auto po mojej lewej jedzie prosto? jedna zakreslam dobrze drugie zle, czy ustepuje tylko jadacemu z przeciwka , ktory jedzie prosto lub jadacemu z przeciwka ktory skreca w prawo, a tym co sa po mojej lewej ktorzy jada prosto lub skrecaja w prawo tez ustepuje jesli ja SKRECAM W PRAWO, wszystko juz mi sie pomieszala o w pon mam egzamin
bajpas

Postprzez wiesniak » czwartek 24 maja 2007, 13:12

Jak możesz to daj te pytania na forum, bo nie wszyscy mają testy.
wiesniak

Postprzez cman » czwartek 24 maja 2007, 13:38

Jeżeli skręcasz w prawo nie ustępujesz nikomu. Jeżeli jedziesz prosto ustępujesz tym z prawej strony. Jeżeli skręcasz w lewo ustępujesz tym z prawej strony i tym, którzy nadjeżdżają z przeciwka i jadą prosto lub skręcają w swoje prawo. Obojętne gdzie jedziesz nie ustępujesz jadącemu z lewej strony, chyba że jest to pojazd szynowy.
cman

i tak mi sie nie zgadza

Postprzez bajpas » czwartek 24 maja 2007, 14:15

generalnie rozumiem te zasady, ale (niestety nie mam skad przekopiowac tych pytan)jesli mamy skrzyz rownorzedne (4 wloty) i samochod u dolu (nr1)skręca w lewo , ten po jego prawej (nr2) skreca tez w lewo a ten po jego lewej (nr3) (lewej dla tego u dolu - nie ma tylko samochodu na gorze) jedzie prosto ,jedynym samochodem majacym wolnaprawastrone jest auto nr 2 ale powinno chyb ustapic pierwszenstwa numw\erwoi 3? i potem jechac, wiec czemu w tesach jest odp ze 1ustepuje 2 ale jedzie przed 3 - oczywiscie jest to zasadaprawej reki - zrozumiala dla mnie gdyby nr 3 nie jechal PROSTO!!!! bo wg tego conapisales tym jadacym z naprzeciwka prosto sie ustepuje
bajpas

Postprzez wiesniak » czwartek 24 maja 2007, 14:48

W takiej sytuacji teoretycznie (czyli w testach tak ma być) ten z prawej (nr 2) dojeżdża do środka skrzyżowania i się zatrzymuje. Teraz ten na dole (nr 1) nie ma już nikogo po prawej, więc może jechać. Jak 1 pojechał to teraz ten po lewej (nr 3) nie ma nikogo po prawej, więc jedzie. I na końcu 2-ka stojąca sobie na środku skrzyżowania może z niego zjechać.
wiesniak

spoko

Postprzez bajpas » czwartek 24 maja 2007, 14:57

generalnie rozumiem, ale gdyby nr 2 byl cysterna to dupa z tej kolejnosci by wyszla i tyle...ale dzieki
bajpas

Re: spoko

Postprzez scorpio44 » czwartek 24 maja 2007, 20:30

bajpas napisał(a):gdyby nr 2 byl cysterna to dupa z tej kolejnosci by wyszla

Zgadza się. ;) :D Masz tutaj dowód na to, że pytania z testów to często tylko teoria.
scorpio44

Re: spoko

Postprzez KUBA_1 » niedziela 27 maja 2007, 11:46

scorpio44 napisał(a):
bajpas napisał(a):gdyby nr 2 byl cysterna to dupa z tej kolejnosci by wyszla

Zgadza się. ;) :D Masz tutaj dowód na to, że pytania z testów to często tylko teoria.

Zadaniem każdego instruktora praktycznej nauki jazdy jest łączenie tej "tylko " teorii z praktyką w rzeczywistych warunkach drogowych.

Zauważyliscie że te nowe pytania z pierwszej pomocy są wyłącznie kierowane do kandydatów płci meskiej?
kierujący - kierują-ca
prowadził - prowadzi-ła
poszkodowany -poszkodowa-na

Feministki łączcie się :evil:
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Powrót do Sytuacje na drodze