zawracanie - kolejny przykład

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez fred » sobota 10 lutego 2007, 18:06

Ad_aM napisał(a):Fred nie obraź się, ale szczerze mówiąc sądzę, że dało się tam wykonać manewr :wink: Gdyby to była kat. C to uwierzyłbym w brak możliwości wyrobienia się. A już pomysł z wrzucaniem wstecznego, nawet gdyby to był twój pierwszy błąd powinien skutkować przerwaniem egzaminu

jednak jestem dalej pewnien że jest to nie mozliwe bez przejechania ciągłej poniewaz miałem maksymalny skręt i do tego włączoną funkcje city. ( bo było to nowe punto tego jeszcze nie mówiłem a powinienem:) )

jednak jedynym rozwiazniem w tej sytuacji jest podjechanie bardziej do przodu i dopiero zacząć zawracać tak jak mówił na samym początku cman.
fred

Postprzez kamiles » sobota 10 lutego 2007, 21:24

fred napisał(a):[jednak jestem dalej pewnien że jest to nie mozliwe bez przejechania ciągłej poniewaz miałem maksymalny skręt i do tego włączoną funkcje city.

jeśli to nie była przełączka, ale skrzyżowanie (a tak wynikałoby z Twojego rysunku), to trzeba było skręcając ustawić się jak najbliżej prawej (tzn. zawracać kolizyjnie) i wtedy bez problemu (nawet bez funkcji city :wink: ) mozna przejechać bez najeżdżania na linię ciągła
kat. B 25.08.2006
kamiles

Postprzez fred » niedziela 11 lutego 2007, 00:36

kamiles napisał(a):jeśli to nie była przełączka, ale skrzyżowanie (a tak wynikałoby z Twojego rysunku), to trzeba było skręcając ustawić się jak najbliżej prawej (tzn. zawracać kolizyjnie) i wtedy bez problemu (nawet bez funkcji city :wink: ) mozna przejechać bez najeżdżania na linię ciągła

dlatego dzięki wam wszystkim :) teraz już wiem i nie popełnie tego samego błedu :)
fred

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze