CZY MOZNA ZAWROCIC - ZNAKI?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez scorpio44 » wtorek 03 października 2006, 10:29

Co do przejść ze znakiem D-6 i bez niego - czy są jeszcze w ogóle przejścia z samą zebrą, bez znaku D-6? I czy przejście może być w ogóle w ten sposób oznakowane? W Elblągu raczej na pewno wszędzie gdzie jest zebra, jest również D-6 (ale za to, żeby było śmieszniej, jest parę miejsc, gdzie znak D-6 jest tylko z jednej strony ;)).
scorpio44

Postprzez Tomek_ » wtorek 03 października 2006, 11:35

Byc moze nie ma juz takich, probowalem znalezc w necie jakies zdjecie bo nie mieszkam w PL i ciezko mi powiedziec. Wszystkie przejscia jakie znalazlem byly oznaczone znakiem D-6.

Np. tu widac 2 znaki D-6 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez kamiles » wtorek 03 października 2006, 16:16

kamiles napisał(a):może się mylę, ale...

faktycznie się myliłam :(
kamiles

Postprzez scorpio44 » wtorek 03 października 2006, 16:52

Tomek_ napisał(a):Byc moze nie ma juz takich, probowalem znalezc w necie jakies zdjecie bo nie mieszkam w PL i ciezko mi powiedziec. Wszystkie przejscia jakie znalazlem byly oznaczone znakiem D-6.

No właśnie, a zmierzałem do tego, że trochę mija się z celem przedstawianie przepisów dotyczących przechodzenia pieszych przez jezdnię tak jak Ty to zrobiłeś - że na przejściu obowiązuje coś tam coś tam, z wyjątkiem przejścia ze znakiem D-6. Bo można chyba założyć, że jak jest przejście, to jest i znak D-6. Więc to te przepisy są podstawowe. ;)
scorpio44

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze