Pertraktacje z policją

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez Matylda » niedziela 19 lutego 2006, 12:02

I co z tego, ze samochód nowy, nie znaczy to że jest twój :lol: Nawet jeśli zarejestrowany na Ciebie, to może być to fura ojca, cioci , albo w leasingu i wtedy właścicielem jest bank, a Ty płacisz tylko raty.
Natomiast "dramatyczny płacz" jest tylko dla kobietek, bo wyjący facet byłby raczej smieszny :wink:
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez scorpio44 » niedziela 19 lutego 2006, 12:03

Mara napisał(a):- nawet jak nie mają racji?
- a ich to akurat rusza
- zwłaszcza jak się jedzie merolem lub nowiutkim oplem
- a dramatycznie płaczący facet ich nie rusza?

- Dotyczy wypadków, kiedy mają rację. Kiedy nie mają, to sytuacja jest taka, o jaką pytał Ymonm.
- Wbrew pozorom często rusza.
- Tutaj masz rację.
- Faceci nie umieją płakać dramatycznie. :D A jak jakaś pani się rozpłacze, to każdemu facetowi robi się przykro. Nawet policjantowi. (Oczywiście byją wyjątki :D).
scorpio44

:)

Postprzez Polonez » niedziela 19 lutego 2006, 18:08

A ja miałem wczoraj swoją pierwszą kontrole :!: Heh troszke adrenalinka podskoczyła ;) Droga osiedlowa już ciemno a Tu wyskakuje Miś z jakąś czerwoną latarką ;) Ja odruchowo do siostry - Masz Pasy :!: :?: " miała :) Nio to zatrzymuje się ładnie włączam postojówki podchodzi Pan ble ble ble że kontrola drogowa. Daje mu Dowód Rej. i OC (złożone w kosteczke buhaha :lol: ) i prawko. Na te papierki szybko rzucił okiem a z OC zrobił mi taką samą kosteczke jak była :P Spisywał mi coś z prawka hhmm .... ciekawe co ( pewnie ktoś wie ) ;) A jego Qmpel chodził wokół Poldka i go oglądał. W sumie taka rozmowa :
Policjant (P) - Trzeżwy Pan ?
Ja (J) - Oczywiście dopiero jedziemy na impreze :)
P- Ale myśle że w takim samym stanie Pan wraca
J: Jasne prawko dopiero od września to wie Pan jak jest ..
P: Ja już nic niewiem , ludzie różnie jeżdża
J: No jak to w Polsce
P: Dokładnie , no to dziękuje Dobranoc Państwu :D
Nio i taka moja 1wsza kontrola. ;)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez scorpio44 » niedziela 19 lutego 2006, 19:15

Mam nadzieję, Polonez, że wybaczysz mi wyciągnięcie z Twojej wypowiedzi jednego zdania, ale bardzo zaciekawiła mnie jedna rzecz:
Polonez napisał(a):P- Ale myśle że w takim samym stanie Pan wraca
J: Jasne prawko dopiero od września to wie Pan jak jest

Co miałeś na myśli z tym prawkiem od września? ;) Co staż ma do trzeźwości? Można by z tego wnioskować, że jesteś trzeźwy tylko dlatego, że boisz się stracić prawko, które masz od niedawna. Przynajmniej na miejscu tego policjanta ja tak bym to odebrał. ;)
scorpio44

Postprzez Polonez » niedziela 19 lutego 2006, 21:46

scorpio44 napisał(a):Mam nadzieję, Polonez, że wybaczysz mi wyciągnięcie z Twojej wypowiedzi jednego zdania, ale bardzo zaciekawiła mnie jedna rzecz:
Polonez napisał(a):P- Ale myśle że w takim samym stanie Pan wraca
J: Jasne prawko dopiero od września to wie Pan jak jest

Co miałeś na myśli z tym prawkiem od września? ;) Co staż ma do trzeźwości? Można by z tego wnioskować, że jesteś trzeźwy tylko dlatego, że boisz się stracić prawko, które masz od niedawna. Przynajmniej na miejscu tego policjanta ja tak bym to odebrał. ;)

hehe Scorpio masz racje :) Też się potem zastanawiałem co ja wypaliłem <lol2> heh może z tego zdenerwowania . Popełniłem Gafe ... :):):)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez Vella » poniedziałek 20 lutego 2006, 19:42

Matylda napisał(a):Bo beret nie pomaga przy kontroli drogowej, raczej pogorszyłby sprawę :)

Za to świetnie pomaga policyjna czapka.
Wystarczy ją połozyć gdzieś z tyłu, tak by była "dyskretnie widoczna" ;)

Podobno działa rewelacyjnie, dzień dobry, miłego dnia, proszę jechać ostrożniej, do widzenia. :lol:
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez Matylda » poniedziałek 20 lutego 2006, 20:00

Vella masz 100% racji.
Mój znajomy woził na "półce" z tyłu czapkę oficera wojskowego, a z racji wieku (40lat) pasował do tej czapki :wink: Zawsze gdzy go zatrzymywano gdy przekroczył prędkość, to policjanci po kilku słowach żegnali go ładnie. Oprócz tej czapki za przednią szybą miał jeszcze jakiś "zalaminowany" dokument z wpisanym nr rej swojego auta i pieczątką jednostki wojskowej. Oczywiscie kolega nigdy nie był w wojsku, nawet w zasadniczej służbie :lol:
W naszym kraju wszystko można załatwić.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze