Droga wewnętrzna-wraki samochodów

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Droga wewnętrzna-wraki samochodów

Postprzez modzel » wtorek 30 lipca 2024, 23:26

Autobusiarz napisał(a):
4.Jak wygląda sprawa z niewykupionym OC?

anonimowo do ufg zgłaszasz brak OC.
UFG wlepia srogą karę. (2x minimalna)
modzel

Postprzez Autobusiarz » sobota 15 marca 2025, 15:08

mp0011 napisał(a):
Cyryl8 napisał(a):Może jeszcze podpalić?

Nie wiem skąd ten pomysł, nic takiego nie sugerowałem, ale doceniam własną inicjatywę ;)

Plama oleju pod samochodem udająca wyciek płynów zazwyczaj wystarczy ;)

To jeszcze raz zapytam i proszę o odpowiedzi w podpunktach:

1.Czy duży wyciek oleju z wraku na drodze wewnętrznej jest podstawą do usunięcia takiego pojazdu? Gdzie się to zgłasza? Wrak nie ma rejestracji,ale znam jego VIN.

2.Gdzie niby zgłasza się to pozwolenie na budowę?

3.Czy gdyby....przepchać taki wrak z drogi wewnętrznej na publiczną,to wtedy straż miejską by się w końcu nim zajęła?

4.Ten najbardziej zdewastowany wrak(wybite szyby,zaśmiecone wnętrze) ma o dziwo....wykupione OC.Ktoś cały czas wykupuje na ten pojazd OC.

Acha,poprzednio straż miejska usunęła wrak z drogi wewnętrznej,bo....nie zauważyli całkiem zarośniętego drzewem znaku "droga wewnętrzna" :mrgreen:
Autobusiarz

Postprzez gumik » sobota 15 marca 2025, 22:16

Mi kiedyś weterynarz poradził, aby ciało sarny, jeśli padła na mojej działce, przenieść przy ulicy. Wtedy drogówka się tym zajmie. Może z wrakami jest tak samo. :lol:
"Krótki prawy zjazdowy" ;-) -> http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=35676&p=408094&hilit=kr%C3%B3tki#p408094
gumik

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze