Przydrożne reklamy

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Czy uwagę kierowców rozpraszają przydrożne reklamy?

tak
9
38%
nie
12
50%
nie mam zdania
3
13%

Liczba głosów : 24

Przydrożne reklamy

Postprzez ella » środa 07 grudnia 2005, 00:08

Czy uwagę kierowców rozpraszają przydrożne reklamy?
ella
Moderator

Postprzez miros » środa 07 grudnia 2005, 01:17

to zalezy jaka jest reklama i jaka jest nasza predkosc. niektore reklamy rozpraszaja bardziej (jakies ladne panie na duzych plakatach :] ) inne mniej. jak sie jedzie wolniej to przestajemy sie skupiac na drodze i zaczynamy sie rozgladac.
mi tam jakos reklamy nie przeszkadzaja.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Agawa » środa 07 grudnia 2005, 09:17

Mnie osobiście nie rozpraszaja dlatego zaznaczyłam w ankiecie że nie.Wogóle jadac jako kierowca nie zwracam na nie uwagi.No chyba ze synek mój mi powie:"o mama patrz na tą biedronkę"(chodzi o reklamę sklepu Biedronka).To czasmi jak mam możliwośc to sie popatrzę :mrgreen:
Agawa

Postprzez Mauro.Widzew » środa 07 grudnia 2005, 09:53

mimo ze nie mam jeszcze prawka, to jednak na podstawie kilkudziesieciu tys km ktore przedralowalem rowerem, glownie po miescie, stwierdzam ze reklamy mnie nie rozpraszja, gdyz kompletnie nie zwracam na nie uwagi

wg mnie stworzone one sa bardziej dla pieszych i podroznych MPK, na drodze nie ma czasu na ich ogladanie
Łódzki Widzew - po ostatnie serca bicie !

prawo jazdy kat.B - zdane za 1.razem 9gru 2005 :-)
Mauro.Widzew

Postprzez scorpio44 » środa 07 grudnia 2005, 12:07

Zgadzam się z Mirosem co do tego, że nieraz na owych reklamach zdarzają się widoki, na które większość kierowców męskiej płci MUSI spojrzeć, co może spowodować, że się trochę rozkojarzy, przestanie obserwować drogę, no i różnie może być.

Ale warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną sprawę, o której jak dotąd nikt nie wspomniał - reklamy to nie tylko wielkie wiszące billboardy; zdarzają się i inne tablice reklamowe przeróżnej maści, ustawiane przy samej drodze w taki sposób, że kompletnie przysłaniają znaki drogowe. Albo na przykład jest gąszcz reklam, a między nimi jeden mały znaczek drogowy, na który nikt nie zwróci uwagi.
scorpio44

:)

Postprzez Polonez » czwartek 08 grudnia 2005, 19:30

Doda na rozkładówce męskiego magazynu. Również są bilbordy :D Ale mam rade . Po prostu nalezy zamknąć oczy i " DODAć " gazu :P:P:P
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez BeniaMinek » czwartek 08 grudnia 2005, 23:07

Reklamy widzę tylko wtedy, gdy siedzę na miejscu pasażera :)
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez cappricio » czwartek 08 grudnia 2005, 23:11

mnie raczej tez nie rozpraszaja :) za duzo musze myslec prowadzac autko, zeby sie jeszcze rozgladac za reklamami :]
cappricio

Postprzez Silent » czwartek 08 grudnia 2005, 23:47

W dzień raczej nie zwracam uwagi na reklamy, ale w nocy jednak te wszystkie tęczowo porozświetlane billboardy, neony świecące zza szyb sklepów... to mnie troszkę rozprasza ;) W Olsztynie jest też jedno miejsce gdzie pomnik jest podświetlany od dołu halogenem... i jak się jedzie w pewnym określonym kierunku to ten halogen daje tak po oczach że hoho... bo jest akurat wysokościowo ciut poniżej oczu kierujących :? Przez chwilę trzeba jechać tamtym odcinkiem na wyczucie nim znów się 'widzenie odzyska' ;)
Obrazek
Silent

Postprzez milena » środa 14 grudnia 2005, 21:02

Moim skromnym zdaniem reklamy nie rozpraszają uwagi kierowcy.
A przynjmniej mojej nie.
Może dlaego, że jestem dopiero "kierującym" a nie kierowcą, bo nie mam uprawnień i jestem tak skupiona na jeździe, ze ich po prostu nie widzę :D

Ale dobrym kierowcom nie powinny przeszkadzać.
Chyba... :P
Feci, quod potui, faciant meliora potentes.
milena

Powrót do Sytuacje na drodze