Zawracanie przy lewej krawedzi czy na 2/3 szerok. jezdni ?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez ella » wtorek 22 listopada 2005, 23:58

pojazd szynowy skręcając w prawo na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną w prawo, ma obowiazek ustąpić pierwszeństwa pojazdom po jego prawej stronie

Mazak pewnie myślał o:
pojazd szynowy skręcając w prawo na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną zielony na wprost, ma obowiazek ustąpić pierwszeństwa pojazdom po jego prawej stronie jadących na wprost.
ella
Moderator

Postprzez mazak » środa 23 listopada 2005, 00:02

ella napisał(a):
Mazak pewnie myślał o:
pojazd szynowy skręcając w prawo na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną zielony na wprost, ma obowiazek ustąpić pierwszeństwa pojazdom po jego prawej stronie jadących na wprost.

Ellusiu oczywiście - przecież nie napisałem, że chodzi o sygnalizator kierunkowy S-3 lub warunkowego skretu :wink:
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

Postprzez ella » środa 23 listopada 2005, 00:16

mazak napisał(a):Zamknąć i usunąć AMEN

Jak zamknąć to nie usunąć. Nie można tego zrobić jednocześnie :wink: Bo jak usunę to nie zamknę bo nie będzie co :D
Ja pasuję, bo tu i mądry niedługo zgłupieje :lol:
ella
Moderator

Postprzez mazak » środa 23 listopada 2005, 00:21

To postuluję o zamknięcie, bo kolega Jjaacc zaraz narysuje dwa czołgi na polu walki z 1942 r. I będzie udowadniał, ze niemiec jadący czołgiem - A, nie powinien strzelać do radzieckiego żołnierza jadącego czołgiem - B. ponieważ był po jego prawej stronie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:
Ostatnio zmieniony środa 23 listopada 2005, 00:23 przez mazak, łącznie zmieniany 1 raz
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

Postprzez jjaacc » środa 23 listopada 2005, 00:37

Zabrakło argumentów, i wtedy zaczyna się obracać wszystko w żart. Zamykamy nie usuwamy może po jakimś czasie Mazak sam zrozumie zasady pierwszeństwa przejazdu. Ale ja zrobiłem wszystko aby mu pomóc.
jjaacc

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze