Kolizja parkingowa

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Kolizja parkingowa

Postprzez Henq » wtorek 04 kwietnia 2017, 20:23

sankila napisał(a):Dla mnie jest wszystko jest jasne. Dlatego zastanawiam się skąd przypuszczenie, że na tej drodze NIE zastosowano znaku A7, skoro na wlocie jest P13, którą maluje sie "na wlocie drogi podporządkowanej na której zastosowano znak pionowy A-7?

A widzisz gdzieś znak A-7? skoro nie widzę A-7 to przypuszczam że go nie ma czy wiem że go niema? :hmm:
Co do P-13 może pozostałość po poprzedniej organizacji ruchu :hmm:
Skoro nie ma znaku A-7 to jaka to jest droga? bo na pewno nie podporządkowana :spoko:
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez sankila » czwartek 06 kwietnia 2017, 00:39

Henq napisał(a):skoro nie widzę A-7 to przypuszczam że go nie ma czy wiem że go niema? Co do P-13 może pozostałość po poprzedniej organizacji ruchu
Taa, bo jakby był, to bym go widział ...
Obrazek

Nikt nie zostawia znaków drogowych jako "pozostałości po poprzedniej organizacji ruchu" - ani pionowych, ani poziomych. Na szczęście drogowcy nie wymagają od kierowców jasnowidzenia

A tak przy okazji, czy na tej poprzecznej drodze stoi A7 czy nie stoi? Bo nie wiem, czy moje D1 jest ważne i jestem na drodze z pierwszeństwem, czy nie jest ważne i jestem na skrzyżowaniu dróg równorzędnych?
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez Henq » czwartek 06 kwietnia 2017, 04:13

sankila napisał(a): Taa, bo jakby był, to bym go widział ...

dokladnie, skoro jest ma być widoczny, znaku A7 nie ma to na jakiej podstawie ustępujesz pierwszeństwa?

ps określ się widział czy widziała?

sankila napisał(a):Nikt nie zostawia znaków drogowych jako "pozostałości po poprzedniej organizacji ruchu" - ani pionowych, ani poziomych.

Nie, nikt :eek2:

sankila napisał(a):Na szczęście drogowcy nie wymagają od kierowców jasnowidzenia

to dlaczego bawisz się w widzenie znaków których nie ma? :help:
Henq

Postprzez sankila » czwartek 06 kwietnia 2017, 22:09

Henq napisał(a):dokladnie, skoro jest ma być widoczny, znaku A7 nie ma to na jakiej podstawie ustępujesz pierwszeństwa?
Bo widzę P13, o której wiem, że występuje TYLKO z A7. Zatem jest dla mnie logiczne, że znak mogłam - z takich czy innych względów - przeoczyć, albo też został on uszkodzony, złamany, wyrwany - cokolwiek. Nie wierzę natomiast, że ktoś dla dowcipu namalował P13 na wlocie równorzędnym. Tym bardziej nie wierzę, że zarządca drogi - zmieniając organizację ruchu - nie zacząłby od postawienia A5 i starannego przemalowania skrzyżowania.
No, ale to logika @sankili.
Logika Henqa mówi: "i co z tego, że mam P13, skoro nie widziałem A7. Czego nie widziałem, tego nie ma, bo jakby było, to bym zobaczył" - więc to NA PEWNO nie jest droga podporządkowana i NA PEWNO kierowcy z pozostałych dróg o tym wiedzą.

dlaczego bawisz się w widzenie znaków których nie ma?
Wprost przeciwnie - widzę to, co jest. Mam przed sobą A6b, który mówi o podporządkowanej drodze z prawej strony, widzę z prawej strony drogę, oznakowaną linią P13 - więc mam granitową pewność, że mam pierwszeństwo na tym skrzyżowaniu.
A co twierdzi Henq? Że pewność to będę miała, jak sprawdzę, że na podporządkowanej drodze stoi A7. Bo jak go jakiś Seba zajumał, to tym samym zmienił organizację ruchu na skrzyżowaniu.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez Henq » czwartek 06 kwietnia 2017, 22:33

sankila napisał(a):Bo widzę P13, o której wiem, że występuje TYLKO z A7.

czyli musi być A-7 żeby ustąpić? :eek2:
skoro jest P-13 a nie widzisz A-7 tzn że nie ma znaku czy tzn że trzeba udać się do okulisty?

sankila napisał(a): Zatem jest dla mnie logiczne, że znak mogłam - z takich czy innych względów - przeoczyć, albo też został on uszkodzony, złamany, wyrwany - cokolwiek.

Przeoczony -to na co ty patrzysz? na pamięć się jeździ?
"Uszkodzony, złamany, wyrwany - cokolwiek" - czyli go nie ma, czy to twoja wina? Skoro nie ma znaku A-7 na jakiej podstawie chcesz ustępować pierwszeństwa?
Dawno już by się dyskusja zakończyła gdyby P-13 było pod śniegiem - nieprawdaż?

sankila napisał(a):Nie wierzę natomiast, że ktoś dla dowcipu namalował P13 na wlocie równorzędnym.

Ale że ktoś dla dowcipu A-7 zabrał do domu to wierzysz :lol: :lol: :lol:

sankila napisał(a):Tym bardziej nie wierzę, że zarządca drogi - zmieniając organizację ruchu - nie zacząłby od postawienia A5 i starannego przemalowania skrzyżowania.

Zarządca zlecił remont nawierzchni i ekipa zapomniała o P-8x i F-10 przy sygnalizatorach nad pasami, natomiast umieścił F-10 50m przed skrzyżowaniem, pytanie moje jak stajesz Smart-em a jak stajesz TIR-em do jazdy na wprost? :hmm:

sankila napisał(a):No, ale to logika @sankili.
Logika Henqa mówi: "i co z tego, że mam P13, skoro nie widziałem A7. Czego nie widziałem, tego nie ma, bo jakby było, to bym zobaczył" - więc to NA PEWNO nie jest droga podporządkowana i NA PEWNO kierowcy z pozostałych dróg o tym wiedzą.

A @Henq jest odpowiedzialny za oznakowanie skrzyżowania :hmm: ?
Już tutaj w jednym wątku był cytowany wyrok sądu :hmm: , :wow: że zarządca drogi skopcił oznakowanie i nagle ze skrzyżowania równorzędnego i winy nadjeżdżającego z prawej strony, zrobiło się skrzyżowanie drogi głównej z podporządkowaną :spoko: no i winny zarządca drogi.

sankila napisał(a):
dlaczego bawisz się w widzenie znaków których nie ma?
Wprost przeciwnie - widzę to, co jest.

Ale nie ma A-7 :eek2:
Więc nie widzisz co jest :help:

sankila napisał(a): Mam przed sobą A6b, który mówi o podporządkowanej drodze z prawej strony, widzę z prawej strony drogę, oznakowaną linią P13 - więc mam granitową pewność, że mam pierwszeństwo na tym skrzyżowaniu.

oj ale ty nie masz A-6b jedziesz podobno drogą podporządkowaną, więc od kiedy to na drodze podporządkowanej ustawia się A-6b?

sankila napisał(a):A co twierdzi Henq? Że pewność to będę miała, jak sprawdzę, że na podporządkowanej drodze stoi A7. Bo jak go jakiś Seba zajumał, to tym samym zmienił organizację ruchu na skrzyżowaniu.

Ale dlaczego "jakiś Seba" miał zajumać znak, ale nie miał namalować trójkąty? :hmm: :eek2:
Henq

Postprzez szerszon » czwartek 06 kwietnia 2017, 22:58

Przecież na wstępie była chyba rozmowa o P-13 przed hipermarketami.
Wiadomo,że stosują sobie własną logikę oznakowania, niezgodną z czymkolwiek.
Nie ma mowy o tym,że ktoś sobie coś wziął. Patyk chociażby został.
szerszon

Postprzez Henq » czwartek 06 kwietnia 2017, 23:11

szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):Jakimi znakami wskazuje się drogę podporządkowaną?
znakami np A-7, A-6x i znakiem B-20 czy znakami z rodziny P-13?

Ej..a co robi tutaj A-6x ? Przecież stawia się ten znak przed skrzyżowaniem dla pojazdów mających pierwszeństwo.

od drugiej strony, tak samo jak D-1, ale bez A-7 tylko same linie p-13 na drodze podporządkowanej nic nie znaczą
droga główna jest oznakowana ok, ale podporządkowana bez A-7 już nie nawet P-13 nie uratują sytuacji.

szerszon napisał(a):Przecież na wstępie była chyba rozmowa o P-13 przed hipermarketami.
Wiadomo,że stosują sobie własną logikę oznakowania, niezgodną z czymkolwiek.
Nie ma mowy o tym,że ktoś sobie coś wziął. Patyk chociażby został.

Czyli jakiś "Seba" namalował sobie P-13 :lol: :lol: :lol: :lol:
ale @sankila w to nie wierzy :help:
Henq

Postprzez szerszon » czwartek 06 kwietnia 2017, 23:35

Henq napisał(a):od drugiej strony, tak samo jak D-1, ale bez A-7 tylko same linie p-13 na drodze podporządkowanej nic nie znaczą
droga główna jest oznakowana ok, ale podporządkowana bez A-7 już nie nawet P-13 nie uratują sytuacji.
No to błąd oznakowania.
Czyli jakiś "Seba" namalował sobie P-13
W sumie tak.
szerszon

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze