Skrzyżowanie w strefie zamieszkania i kto ma pierwszeństwo

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Skrzyżowanie w strefie zamieszkania i kto ma pierwszeńst

Postprzez LeszkoII » piątek 31 marca 2017, 17:50

A tu masz link do swojego zdjęcia-zagadki: https://goo.gl/maps/9SBVVYZdSzE2
LeszkoII

Postprzez Henq » piątek 31 marca 2017, 22:13

STARYSZOFER napisał(a):Czekam na wypowiedzi "ekspertów" jaką nawierzchnię mamy na zdjęciu?

nie ma ekspertów :eek2: może filmiki jakieś wstawisz?
albo lepiej wyślij do p. Dworaka, może podzieli twoją wizję "nawierzchni ulepszonej przez człowieka" :eek2:

STARYSZOFER napisał(a):Widać więc, że twoja (oraz henqa) interpretacja definicji drogi twardej/gruntowej jest błędna gdyż nie jesteś w stanie podać rodzaju drogi, a tym samym określić pierwszeństwa.

Nie wiem jak @LeszkoII ale ja nie "interpretuje" PoRD dla mnie art:
2.4. droga twarda – drogę z jezdnią o nawierzchni bitumicznej, betonowej, kostkowej, klinkierowej lub brukowcowej oraz z płyt betonowych lub kamienno-betonowych, jeżeli długość nawierzchni przekracza 20 m; inne drogi są drogami gruntowymi;
jest jasny, brak w definicji kamienia tłuczonego (tłucznia) oznacza: inne drogi są drogami gruntowymi
jak widać nie dla ciebie :eek2: i takie osoby posiadają PJ :eek2:
Przypisałeś tłucznia do kamienia ciosanego, ba przypisałeś kamień tłuczony do kostki brukowej która jest wylewana z betonu w formy :eek2: kompromitacja :eek2:
kolejna kompromitacja to:
wstawiasz zdjęcia dziurawego asfaltu (pomijam fakt że pytanie do ciebie o rozróżnienie asfaltu od kamienia tłuczonego pozostało bez odpowiedzi - kolejne niewygodne) na który dostały się kamienie albo wyrwały z pokładu pojazdy i szukasz odpowiedzi jaka to nawierzchnia? To jest tak jak byś w górach po okresie zimowym wskazał jezdnię asfaltową zasypaną miałem, szutrem i pytał czy to droga gruntowa :eek2:
pomimo twojej manipulacji na zdjęciu jest droga asfaltowa dziurawa, ale asfaltowa więc twarda.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » sobota 01 kwietnia 2017, 13:32

STARYSZOFER napisał(a):nie jesteś w stanie podać rodzaju drogi, a tym samym określić pierwszeństwa
Już to zrobiłem
LeszkoII napisał(a):Pierwszeństwo ma A, nie ulega to żadnej wątpliwości
http://www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?p=407084#p407084
LeszkoII

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze