STARYSZOFER napisał(a):Czekam na wypowiedzi "ekspertów" jaką nawierzchnię mamy na zdjęciu?
nie ma ekspertów

może filmiki jakieś wstawisz?
albo lepiej wyślij do p. Dworaka, może podzieli twoją wizję "nawierzchni ulepszonej przez człowieka"
STARYSZOFER napisał(a):Widać więc, że twoja (oraz henqa) interpretacja definicji drogi twardej/gruntowej jest błędna gdyż nie jesteś w stanie podać rodzaju drogi, a tym samym określić pierwszeństwa.
Nie wiem jak @LeszkoII ale ja nie "interpretuje" PoRD dla mnie art:
2.4. droga twarda – drogę z jezdnią o nawierzchni bitumicznej, betonowej, kostkowej, klinkierowej lub brukowcowej oraz z płyt betonowych lub kamienno-betonowych, jeżeli długość nawierzchni przekracza 20 m; inne drogi są drogami gruntowymi;jest jasny, brak w definicji kamienia tłuczonego (tłucznia) oznacza:
inne drogi są drogami gruntowymijak widać nie dla ciebie

i takie osoby posiadają PJ
Przypisałeś tłucznia do kamienia ciosanego, ba przypisałeś kamień tłuczony do kostki brukowej która jest wylewana z betonu w formy

kompromitacja

kolejna kompromitacja to:
wstawiasz zdjęcia dziurawego asfaltu (pomijam fakt że pytanie do ciebie o rozróżnienie asfaltu od kamienia tłuczonego pozostało bez odpowiedzi - kolejne niewygodne) na który dostały się kamienie albo wyrwały z pokładu pojazdy i szukasz odpowiedzi jaka to nawierzchnia? To jest tak jak byś w górach po okresie zimowym wskazał jezdnię asfaltową zasypaną miałem, szutrem i pytał czy to droga gruntowa
pomimo twojej manipulacji na zdjęciu jest droga asfaltowa dziurawa, ale asfaltowa więc twarda.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.