KTO MA RACJĘ JA CZY POLICJA ?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: KTO MA RACJĘ JA CZY POLICJA ?

Postprzez SJS » czwartek 26 listopada 2015, 14:36

szerszon napisał(a):Szanowny user SJS ma problem z czytaniem ze zrozumieniem.Oczywiście,że wjeżdżajacy na rondo nie ustąpił pierwszeństwa. Nawet nasze forumowe "słoneczko" wreszcie coś z sensem napisała. :spoko:

Nie wiem kto ma problemy z czytaniem, bo z pierwszej wypowiedzi wynikało, że wjeżdżali na rondo tym samym wjazdem. W innej sytuacji policja nie orzekałby jej winy.
SJS

Postprzez szerszon » czwartek 26 listopada 2015, 18:02

Z szybkością wjechała na rondo i na pewno nie wyrobiła zakrętu.

Fakt,że napisane chaotycznie, ale nie aż tak. Prawdopodobnie wjeżdżali tym samym wjazdem. Problem byłby mniej problematyczny gdybyśmy mieli namiary na miejsce.
szerszon

Postprzez Karolina1994 » czwartek 26 listopada 2015, 20:53

joannakam1 napisał(a):Jechałam przez skrzyżowanie lewym pasem , dając lewy kierunkowskaz.Z prawego pasa skręcać chciała w prawo ruga kobieta.Zaznaczam, że ja pierwsza wjechałam na rondo.Na rondzie w momencie mojego skrętu w lewo uderzyła w moje prawe przednie koło i nadkole. Z szybkością wjechała na rondo i na pewno nie wyrobiła zakrętu. Wezwałyśmy policję. Policja twierdzi, że powinnam jechać po rondzie jadąc jednym kołem po ułożonej kostce brukowej a nie po asfalcie jak jechałam. Uważam, że auto osobowe powinno jechać po jezdni, na kostkę najeżdżają duże i szerokie samochody jak tiry.Kto tutaj ma rację? Sprawa trafi do sądu.

Mogła byś znaleźć w google maps to rondo i dać nam tu link do niego?

Ja kilka razy od instruktora dostałam opiernicz za jazdę po kostce na rondzie a u ciebie policja twierdzi że powinnaś :roll:

Na moje oko to ona jest tu winna.
Egzamin teoretyczny 02.12.2015 podejście 1 wynik: Pozytywny (71/74)
Egzamin praktyczny 16.12.2015 podejście 1 wynik: Pozytywny
Karolina1994

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze