szymon1977 napisał(a):a nie o sytuacji gdy jest dowod w postaci zapisu z monitoringu, na ktorym widac caly przebieg zdarzen. Ogarnijcie sie zamiadst robic OT.
HA! Niewygodne pytanie, to od razu stwierdzasz OT
szymon1977 napisał(a):Na razie to jedyne co poddales w watpliwosc to czy rozumiesz to, co czytasz.
Klasyczny tekst szymona1977 "na odp...... się"
oskbelfer napisał(a):Wcale mnie nie dziwi że koleś przegrał, jeśli to Ty układałeś pytania.
Koleś miał obrońcę z urzędu. Moje "zadanie" ograniczyło się jedynie do napisania kilku pytań do biegłego. Np. czy PoRD zobowiązuje kierującego pojazdem, który wykonuje manewr wyprzedzania, do ostrzegania kierującego pojazdem wyprzedzanym? Odpowiedzi biegłego na rozprawie - nie znam, ale prawidłowa brzmi NIE. Biegły natomiast w sporządzonej opinii stwierdza, że taki obowiązek istnieje. Czy można wyprzedzać pojazd, który ma włączone światła stop. Wg. biegłego nie można. Choć PoRD tego nie rozstrzyga.
Biegły w żadnym punkcie swojej analizy nie powołał się na przepis o sz.o. towarzyszącej zmianie kierunku jazdy.
oskbelfer napisał(a):Znam Twoją fachowość dotyczącą PoRD.
Ja nie znam Twojej fachowości, gdyż się nie udzielasz w sposób merytoryczny, aby móc ją ocenić.
oskbelfer napisał(a):W całej rozciągłości popieram w tej kwestii Szymona
A to pośrednio świadczy o Twej fachowości