Fure mi rozbili

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Fure mi rozbili

Postprzez ks-rider » środa 01 kwietnia 2015, 14:31

Siemka,

jade ci ja sobie dzisiaj z kursantka ( 6 godzina ) w strefie 30 km/h. Uczymy krecenia kierownica i udzielania pierszenstwa z prawej.

dojezdzamy do skrzyzowania, kursantka ma skrecac w lewo. Oboje patrzymy w prawo. Katem oka widze z lewej strony szybko ( tak z 45 - 50 km/h autko. Kursantka obraca glowew lewo i hamuje awaryjnie i bum !

Kolo wysiada z auta, pytam czemu tak szybko jedzie a on do mnie czemu dodalèm gazu ?

zadzwonilem po policje, chlopaki przyjechali b. Szybko. Stwierdzenie winy, kolo do samego konca awanturuje sie, ze dodalem gazu :mrgreen:

Rzeczoznawca przyjechal pol godziny pozniej, mysle, ze 3.5 letnie POLO zakonczylo wlasnie swoj zywot w tym kraju. Pewnie jakis Mirek sprzedajac bedzie twiedzil, ze Niemiec plakal jak sprzedawal a jego zona tylko w Niedziele po bulki jezdzila.....

:wink:
ks-rider

Re: Fure mi rozbili

Postprzez Makabra » środa 01 kwietnia 2015, 15:41

Szerszon by napisal ze nie ma problemu, bo wina tego z lewej, ale ja sie zapytam. Nie spodziewales sie ze na rownorzednym ktos bedzie chcial wymusic? Tak jak ogladalem JB ze strefy rownorzednych na Plaszowie w Krk to tam kazdy wymusza bez mrugniecia okiem, wiec nie oczekiwalbym tego czego oczekiwac sie powinno :-)

Poka.zdjecia.jak.auto.wyglada :-D
Makabra

Postprzez szerszon » środa 01 kwietnia 2015, 16:41

Szerszon by napisal ze nie ma problemu, bo wina tego z lewej,

Najmniejszego. Gdybym zakładał,ze każdy wymusi to bym z domu nie wychodził.
Chciał cwaniaczek przed eLka się wyrobić. :lol:
szerszon

Postprzez pasqudek » środa 01 kwietnia 2015, 19:04

Ks-Rider: o kamerkach slyszal?
pasqudek

Postprzez testuje » środa 01 kwietnia 2015, 19:38

A co, kamerka ma go uchronić przed kolizją? :D
testuje

Postprzez ks-rider » środa 01 kwietnia 2015, 21:03

pasqudek napisał(a):Ks-Rider: o kamerkach slyszal?

Ktorys z kursantow podpierdo**l 4 karty mikro SD wiec na razie nie chodzi, a szkoda, bylby fajny filmik z cyklu " niemieckie drogi " :mrgreen:
Probowalem wstawic foity, ale nie idzie.

:wink:
ks-rider

Postprzez pasqudek » środa 01 kwietnia 2015, 23:22

@testuje: Nie. Jednak bywaja pomocne, np.aby udowodnic wine innego kierowcy lub swoja niewinnosc
pasqudek

Powrót do Sytuacje na drodze