badania psychologiczne po kolizji ??

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

badania psychologiczne po kolizji ??

Postprzez orzel099 » czwartek 27 listopada 2014, 18:09

Witam! jestem tu nowy .

Mam pytanie do wszystkich, miałem kolizję dostał wyrok art.86 6 miesięcy wstrzymane pj za 2 miesiace konczy mu sie kara podczas kolizji był trzezwy nikomu nic sie nie stało..i moje pytanie czy bedzie musiał robić badania psychologiczne i ewentulanie badania w womp?zeby wiadomo było co robić bo ze starostwa nic nie przyszło..z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam
orzel099

Re: badania psychologiczne po kolizji ??

Postprzez Synekura » poniedziałek 01 grudnia 2014, 14:32

orzel099 napisał(a):Witam! jestem tu nowy .

Mam pytanie do wszystkich, miałem kolizję dostał wyrok art.86 6 miesięcy wstrzymane pj za 2 miesiace konczy mu sie kara podczas kolizji był trzezwy nikomu nic sie nie stało..i moje pytanie czy bedzie musiał robić badania psychologiczne i ewentulanie badania w womp?zeby wiadomo było co robić bo ze starostwa nic nie przyszło..z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam

Zależy od decyzji starostwa. Wedle ustawy sprawdza kwalifikacje do kierowania pojazdami, do których zalicza sie m.in. badania lekarskie i psychotesty. Do czasu ustania zatrzymania prawka, jak nic nie stwierdza w pismie, to nie musisz robic. Jestes kierowca zawodowym?
Znaki mają być sugestią, nie przepisem
Synekura

Re: badania psychologiczne po kolizji ??

Postprzez orzel099 » poniedziałek 01 grudnia 2014, 17:00

dziękuje z góry za odpowiedz tzn tak posiadam kat c,c+e ale kolizje miałem samochodem do 3,5t iveco to było tzn pracowałem jako kierowca ale do 3.5t po tej całej sytuacji nie pracuje już jestem na bez robotnym ale jako kierowca zawodowy to raczej jak bym śmigał na kat C czy tam c+e ? ? a co do wyroku to mam tylko ze zatrzymane na 6msc od dnia kolizji 600zł i sprawy sądowe 110zł i tylko to jest napisane ale to zależy teraz od tamtej policji chyba bo oni papiery będą wysłac do starostwa i wtedy chyba starosta mnie kieruje na badania . ?
orzel099

Powrót do Sytuacje na drodze