Parkowanie...Błąd w testach czy słaba znajomość kodeksu ?:)

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Parkowanie...Błąd w testach czy słaba znajomość kodeksu ?:)

Postprzez sylwek217335 » sobota 19 kwietnia 2014, 21:26

Witam wszystkich
Robię teraz prawko kat.B i codziennie przerabiam testy z grupy Image.Dzisiaj natknąłem się na to pytanie :Obrazek

Prawidłowo zaparkowany czy nie ?
Jeśli nie to dlatego że jest przed nami linia ciągła i my nie możemy go ominąć zgodnie z przepisami ?
Pozdrawiam Sylwek:)
sylwek217335

Re: Parkowanie...Błąd w testach czy słaba znajomość kodeksu

Postprzez LeszkoII » sobota 19 kwietnia 2014, 21:36

Sposób parkowania zmusza innych kierujących wielośladami do najeżdżania na linię ciągłą P-4. Można dyskutować, czy każdy pojazd wielośladowy nie zmieści się w lukę.
Ja bym odpowiedział: NIE.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez kirbag » niedziela 20 kwietnia 2014, 10:21

Tak jak Leszko napisał z tym, że ja dodam, że najzwyczajniej do dobrze sformułowanego pytania dobrano zły slajd (gdybym miał oblać egzamin przez takie pytanie na pewno zgłaszałbym to do Urzędu Marszałkowskiego).
Inna sprawa, że moim zdaniem te wszystkie płytki z pytaniami, które się kupuje czy dostaje są o kant ....potłuc.
kirbag

Postprzez lith » niedziela 20 kwietnia 2014, 15:33

Zgadzam się.. jakby nie można było dobrać zdjęcia gdzie ewidentnie zaparkowany pojazd zmusza do wjazdu na podwójną, to musi jakiś pacan dać coś dyskusyjnego.
lith

Powrót do Sytuacje na drodze