Jazda bez plastiku - jak wygląda sytuacja?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Jazda bez plastiku - jak wygląda sytuacja?

Postprzez skarbolsky » piątek 18 kwietnia 2014, 19:55

Witam, wiem, że temat był wałkowany juz x razy, ale nie znalazłem dotyczącego mojej sytuacji. Kiedy moje uprawnienia znajdą się w bazie policyjnej, cepik czy coś? Egzamin zdany, plastik miał być przed świętami i tak się stało. Dzisiaj byłem w starostwie o godzinie 14;20 - prawka nie było, o godzinie 14:35 widziałem kuriera i zadzwoniłem 5 min później i dowiedziałem się, że moje prawko już jest ale po odbiór zapraszają dopiero we wtorek bo bardzo miła Pani postanowiła, że na dziś starczy jej pracy. Dokument już widnieje jako do odbioru, czy jestem już w bazie kierowców? Miałem zaplanowany wyjazd z dziewczyną do jej rodziców w święta i teraz sprawy się trochę pokomplikowały i nie wiem co robić. Co mi grozi za jazdę ? 500 za brak uprawnień czy 50 za brak dokumentów? Proszę o odpowiedzi(bez hejtów :) )
skarbolsky

Re: Jazda bez plastiku - jak wygląda sytuacja?

Postprzez rusel » piątek 18 kwietnia 2014, 21:18

tu zapytałeś

Co mi grozi za jazdę ? 500 za brak uprawnień czy 50 za brak dokumentów?

tu odpowiedziałeś

moje prawko już jest ale po odbiór zapraszają dopiero we wtorek
rusel

Postprzez skarbolsky » piątek 18 kwietnia 2014, 21:21

rusel, wole się upewnić, ale wnioskując z Twojej odpowiedzi wynika na to, że moja sytuacja podlega karze 50 zł tak? Z góry dzięki za odpowiedź.
skarbolsky

Postprzez rusel » piątek 18 kwietnia 2014, 21:25

uprawnienia do kierowania pojazdem masz z chwilą wygenerowania dokumentu jakim jest prawo jazdy
rusel

Postprzez skarbolsky » piątek 18 kwietnia 2014, 21:49

Czyli wszystko wiadomo. Prawko jest tylko czeka na odebranie. Dzięki za odpowiedź.
skarbolsky

Powrót do Sytuacje na drodze