rusel napisał(a):zaden
A co stoi na przeszkodzie aby jeden drugiemu podpisał oświadczenie o winie?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Cyberix » sobota 25 maja 2013, 14:53
rusel napisał(a):zaden
przez RossoneriDevil » sobota 25 maja 2013, 15:07
samochód , który poruszał się po przeciwnym pasie ruchu wykonał manewr skrętu, przekroczył podwójną ciągłą linię , która oddzielała dwa pasy, przekraczając całkowicie oś jezdni i jednocześnie zajeżdżając mi drogę.
Kierująca pojazdem przyznała się do winy, stwierdziła, że w ogóle mnie nie zauważyła, sporządziliśmy protokół, potwierdzający zaistniałą sytuację i jej winę.
Po kilku dniach odwołała poprzednie zeznanie, stwierdziła że to moja wina - bo cofałem.
przez rusel » sobota 25 maja 2013, 17:24
Śmiesznie będzie wyglądać w sądzie pierwsze zeznanie.....
Nie powinno być czegoś takiego, bo albo ktoś się do winy przyznaje, albo nie i policja powinna być wezwana i winę orzec.
A co stoi na przeszkodzie aby jeden drugiemu podpisał oświadczenie o winie?
przez LeszkoII » sobota 25 maja 2013, 18:52
Całkowita zgoda. Ludzie różnie reagują pod wpływem stresu. Ktoś może zapomnieć jak się nazywa albo stracić przytomność, doznać szoku, być bardziej podatny na sugestie; innego nie opuści dobry humor, zachowa zimną głowę - "to tylko stłuczka, dobrze że wszyscy cali w kawałkach".rusel napisał(a):nie ma zadnych przeciwskazan zeby zmienic zeznanie, zastanowic sie nad tym itd.
A ja wciąż nie wiemCyberix napisał(a):A co stoi na przeszkodzie aby jeden drugiemu podpisał oświadczenie o winie?
przez rusel » sobota 25 maja 2013, 18:57
Czy ja, jadąc nie swoim samochodem i powodując zdarzenie drogowe, będę narażony na oddanie kasy?
przez LeszkoII » sobota 25 maja 2013, 19:32
rusel napisał(a):jezeli wlasciciel pojazdu zglosi ze nie byl kierujacym w tej sprawie i z pojazdu korzystala osoba trzecia bez jego wiedzy to jaknajbardziejCzy ja, jadąc nie swoim samochodem i powodując zdarzenie drogowe, będę narażony na oddanie kasy?
przez rusel » sobota 25 maja 2013, 19:45
przez Revan » poniedziałek 27 maja 2013, 20:28
W sumie to by było logiczne, bo to nie ja płacę składki.
przez marco69 » poniedziałek 27 maja 2013, 21:51
przez LeszkoII » poniedziałek 27 maja 2013, 22:12
przez disaster » wtorek 28 maja 2013, 15:06
przez LeszkoII » wtorek 28 maja 2013, 15:36
przez disaster » wtorek 28 maja 2013, 16:04