Zagadki z Drogowskazu#2

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Zagadki z Drogowskazu#2

Postprzez ella » wtorek 08 marca 2005, 12:44

Inna zagadka interpretacyjna:

Czy zaproszony do Polski prezydent np. zaprzyjaźnionego
kraju ma obowiązek jechać w pasach bezpieczeństwa w kolumnie pojazdów uprzywilejowanych?
Dla utrudnienia dodajmy, że prawo o ruchu drogowym wyłącza z tego obowiązku w takich sytuacjach jedynie funkcjonariusza Biura Ochrony Rządu.

Ja myślę, że powinien jechać w pasach.
Takie przepisy są u nas w kraju i wszyscy powinni się do tego stosować. Nie ma wyjątku, że to zaprzyjaźniony prezydent. Bez pasów jeżdżą tylko ci co mają do tego uprawneinia. A prezydent zaprzyjaźnionego kraju nie jest osoba zwolnioną u nas z tego obowiązku. Być może u siebie w kraju nie musi jeżdzić w pasach.
ella
Moderator

Postprzez wiruswww » środa 09 marca 2005, 22:54

No mi się wydaje że jest bezpieczniej, wrazie jakiegoś zamachu kierowca natychmiast reguje dośc gwałtownie i nie patrzy aby było wygodnie vipowi tylko ma go usunąc z miejsca niebezpieczeństwa. Jak nie ma zapiętych pasów to może się troche poobijać.

Ale tak prawdę mówiąc jeszcze się nie spotkałem z systuacją aby drogówka kontrolowała kolumnę rządową. Jak by to wyglądało jak by dajmy na to Bush podczas wizyty w Polsce dostał mandat za jazdę bez zapiętych pasów.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Jerzyk » czwartek 10 marca 2005, 10:15

A ja uważam, że taka sytuacja mogłaby dać paru ludziom do myślenia... :) i bez chwili wahania wręczyłbym takowemu mandat, za brak pasów czy za cokolwiek innego.
Z błękitnym niebem :!: 8)

-- B od lutego 2005, C w drodze --
Jerzyk

Postprzez wiruswww » czwartek 10 marca 2005, 21:06

Chciałbym to zobaczyć, miałbym ubaw po pachy
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Powrót do Sytuacje na drodze