Fotoradary

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Fotoradary

Postprzez lith » wtorek 05 lutego 2013, 23:09

No niestety jak na tranzytowych, głównych trasach stawia sie ograniczenia do 40 czy 50 to nie ma w tym nic dziwnego, że ludzie je zlewają. Jak będą sprawne, szybkie połączenia między większymi miastami to można sobie ograniczać prędkości na tych mniejszych i bawić się w uspokajanie ruchu żeby dzieci się mogły na poboczach bawić.

Problemem jest, że na takiej krajówce z ładną nawierzchnią, szerokimi pasami, pooznaczanymi przejściami itd. jest takie samo ograniczenie jak na wąskiej gminnej dziurawej, dróżce gdzie się ledwo 2 samochody wymijają, a w skrajni rosną sobie drzewa.

Ale może ja mam już trochę skopane postrzeganie, bo miałem okazję jeździć po dużo gorszych drogach niż nasze i wcale się tam wolniej nie jeździło.
lith

Re: Fotoradary

Postprzez RossoneriDevil » środa 06 lutego 2013, 16:40

To na temat wstrzymanych dodatcji z unijnych funduszy....interesujące jest to, dlaczego do tego doszło....Lody kręcą, że aż miło....

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Unia-ws ... 48997.html
RossoneriDevil

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze