ROWNORZĘDNE CZY Z PIERWSZEŃSTWEM??

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

ROWNORZĘDNE CZY Z PIERWSZEŃSTWEM??

Postprzez killer999 » środa 14 listopada 2012, 20:41

a co zrobić jeśli zjezdzam z drogi głownej w inną uliczkę i tam jest taka sytuacja że po skręcie w daną uliczkę jadąc z mojej strony nie ma żadnego znaku ani droga z pierwszeństwem ani ustąp pierwszeństwa , natomiast wracając z tej grogi już spowrotem gdy zawracam przy wyjeździe z niej jest znak koniec drogi z pierwszeństwem i ustąp pierwszeństwa i jak mam zachować się na tej drodze jeśli jadąc tą drogą prosto przed skrzyżowaniami nie ma żadnych znaków a gdy wracam już tą samą drogą to stoi znak przy wjeździe na drogę głowną ustąppierwszeńśtwa i koniec drogi z pierwszeńśtwem?:) na dole daje link do rozrysowanej sytuacji:) bo nie wiem jak stosować sie do danego skrzyżowania jako rónorzędne czy jako mam pierwszeńśtwo ja?:)

I co w tej sytuacji ustępuje pojazdom które mam z prawej strony czy mam pierwszeństwo?:)
http://w388.wrzuta.pl/obraz/powieksz/4niZ6lNChPX
killer999

Re: ROWNORZĘDNE CZY Z PIERWSZEŃSTWEM??

Postprzez axel234 » środa 14 listopada 2012, 23:58

A co to jest za droga ta w prawo? Dokąd/skąd prowadzi?
axel234

Postprzez Baranek » sobota 24 listopada 2012, 20:25

Jeśli jedziesz z tej drogi z pierwszeństwem w lewo, to kolejne skrzyżowania są równorzędne. No a jak wracasz na drogę główną to masz ustąp pierwszeństwa. Nie bardzo widzę więc problem, czy może chodzi ci o coś innego?
Baranek

Postprzez 9imar9 » sobota 24 listopada 2012, 23:44

No problem widocznie jest, przez znak "koniec drogi z pierwszeństwem".
Przede wszystkim do czego ta droga prowadzi, najlepiej daj zdjęcie z np. google maps.

edit: myślę że problem już był omawiany viewtopic.php?f=3&t=31692 i to przez tego samego autora.
9imar9

Powrót do Sytuacje na drodze