lith napisał(a): Więc stawianie b-20 bez wcześniejszego A-7+C-12 przed rondem jest po prostu bzdurą.
Już pisałem, D-1 tam gdzie trzeba i po kłopocie.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Drezyna » środa 21 listopada 2012, 10:51
lith napisał(a): Więc stawianie b-20 bez wcześniejszego A-7+C-12 przed rondem jest po prostu bzdurą.
przez maryann » środa 21 listopada 2012, 12:37
Zaraz za miejscem, gdzie kończy się moja. Wychodzi na to, że obwiednia ronda jest jakąś drogą i specjalnie nie mam nic przeciw temu. W końcu, żeby było skrzyżowanie droga jakaś być musi!lith napisał(a):gdzie niby jest na rondzie ta droga z pierwszeństwem
Powtórzę- dla mnie jest to przykład; jak i dla 99,9% kierujących. Gdyby C12+B20 było niedozwolone, z powodu oczywistego skojarzenia jako konstrukcja samonarzucająca się powinno być gdzieś zabronione.LeszkoII napisał(a):gdyby kompilacja C-12+A-7 była oczywista, to nie potrzebny byłby zapis w ustawie wyjaśniający, że ciąg ruchu wokół wyspy ma pierwszeństwo. A jednak takie wyjaśnienie istnieje.
przez LeszkoII » czwartek 22 listopada 2012, 11:34
przez maryann » czwartek 22 listopada 2012, 11:47
Tak jakby jest. PORD nie dopuszcza takiej opcji:LeszkoII napisał(a):nie jest zabronione skrzyżowanie, na którego wlotach z każdej strony widnieją tylko B-20
przez LeszkoII » czwartek 22 listopada 2012, 19:32
przez dylek » czwartek 22 listopada 2012, 19:44
przez lith » czwartek 22 listopada 2012, 23:26
maryann napisał(a):Tak jakby jest. PORD nie dopuszcza takiej opcji:LeszkoII napisał(a):nie jest zabronione skrzyżowanie, na którego wlotach z każdej strony widnieją tylko B-20
§ 21. 1.Znak B-20 "stop" oznacza:
1) zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez zatrzymania się przed drogą z pierwszeństwem(...).
maryann napisał(a):Zaraz za miejscem, gdzie kończy się moja. Wychodzi na to, że obwiednia ronda jest jakąś drogą i specjalnie nie mam nic przeciw temu. W końcu, żeby było skrzyżowanie droga jakaś być musi!
przez maryann » piątek 23 listopada 2012, 10:04
...by zaraz potem sprowadzić nas do parteru:lith napisał(a):obwiednia ronda jest 'jakąś drogą' to i powierzchnia skrzyżowania z 4 stopami też mogłaby byc 'jakąś drogą'.
Tak bym poroponował stanąc jednak na ziemi(trochę bardziej więc to drugie) i zauważyć, że 4 STOPy przed skrzyżowaniem ma jakiś sens i w niektórych krajach nawet jest stosowane takie oznakowanie, tak 4x A7 nie ma już żadnego sensu.lith napisał(a):Nie widzę różnicy.
przez LeszkoII » piątek 23 listopada 2012, 12:47
Możesz wyjaśnić o co chodzi z C-2? Nakaz w prawo?dylek napisał(a):LeszkoII - pomyśl, czy nie lepiej by było zamiast tego C-12 pod B-20 ustawić tam C-2 ?(,,,)
przez dylek » piątek 23 listopada 2012, 20:53
LeszkoII napisał(a):Możesz wyjaśnić o co chodzi z C-2? Nakaz w prawo?