Przejeżdżanie tuż za pieszym gdy tylko opuści przejście

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Przejeżdżanie tuż za pieszym gdy tylko opuści przejście

Postprzez RossoneriDevil » sobota 27 października 2012, 00:20

Tutaj trochę temat się rozwlekł i zszedł troszeczkę nie na ten tor, wiadomo że nikt dęba nie stanie jak pieszy schodzi z przejścia ani jak się do niego zbliża.

Niektórzy po prostu skrobią przysłowiowe marchewy, i nie mam na myśli tych co zwolnią i powoli jadąc przepuszczając, mówię o takich co raczej są skłonni wyprzedzać na pasach....
RossoneriDevil

Postprzez maryann » sobota 27 października 2012, 08:32

Zrobiła się bezzałożeniowa dyskusja o wrażeniach. Przecież każdy to czuje i wie, że jak ma małą prędkość to może się nawet przeciskać między pieszymi, a jak ma większą albo dużą to odstęp musi być zachować uniemożliwiający potrącenie nawet w razie niekontrolowanego ruchu/ utraty równowagi. Przecież to podstawy- nie tyle art.26 tylko 19.!
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez Asilma » wtorek 30 października 2012, 17:53

Ja nie mam zamiaru czekać, aż pieszy zniknie mi z pola widzenia, zresztą nie obseruje żeby inni też czekali aż pieszy dojdzie do drugiej strony, bo o czekaniu aż wejdzie na chodnik (no chyba,że idzie w moje prawo, no to raczej musi stanąc na chodniku, ale to zalezy od szerokości mojego pasa) nawet nie myslę, ja ruszam kiedy przejdzie, najwyżej skręcam kierownicą, tak aby "ominąć go szerokim łukiem".
Asilma

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze