Mandat czy nie?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Mandat czy nie?

Postprzez szymon1977 » niedziela 12 sierpnia 2012, 22:27

x215 napisał(a):Jednak Sąd (w przytoczonym przeze mnie artykule) stwierdza:"..nie można karać osób, które popełnią wykroczenie, gdy oznakowanie jest niepełne."
To tylko komentarz autora artykułu, który podlinkowałeś. Dopiero gdyby autor zamieścił obszerny cytat z uzasadnienia wyroku wiedzielibyśmy co Sąd stwierdził. A z zacytowanego fragmentu wiemy tylko co się autorowi artykułu wydaje po ogłoszeniu decyzji Sądu. A ponieważ to co autorowi artykułu się wydaje nie ma żadnego potwierdzenia w przepisach śmiało możemy stwierdzić, że autorowi się tylko tak wydaje.
x215 napisał(a):Raz jeszcze odsyłam do lektury przytoczonego wyżej artykułu, wszystko jest tam opisane.
Dziękuję, w internetowego bajkopisarza bawić się nie będę.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Re: Mandat czy nie?

Postprzez scorpio44 » niedziela 26 sierpnia 2012, 22:45

Tak czytam ten wątek i się zastanawiam, czy ja kiedykolwiek w jakiejkolwiek sytuacji widziałem powtórzenie znaku B-21, który był już umieszczony wcześniej. :hmm: I szczerze mówiąc, nie przypominam sobie. A okazuje się, że w niektórych sytuacjach (na jednokierunkowych) rozporządzenie takiego powtórzenia obligatoryjnie wymaga.
scorpio44@o2.pl
scorpio44

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze