Uszkodzenie auta ,a spr w sądzie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Uszkodzenie auta ,a spr w sądzie

Postprzez Masterss » piątek 02 marca 2012, 13:34

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam takie pytanie . Zdarzenie miało miejsce w listopadzie zaprakowałem samochód u mnie na bramie i wyszedłem aby wziąśc klucze z okna do w.w bramy. W tym czasie auto przejezdzały sobie spokojnie koło mojego samochodu. Gdy nagle rozległ sie straszny trzask. Patrze , a ja nie mam lusterka lewego i biegne za sprawcą. Okazuje sie nim kobieta , która otwiera szybe i pyta czy cos sie stało??? Ja na to ze urwała mi pani lusterko . Ona TO TWOJA WINA i ognień uciekła z miejsca zdarzenia.JA zamiast na policje zadzwonic pojechałem na komedna tam spisali wszystki dane i oczywiscie nr rej sprawcy. Pózniej dostałem list że kobieta nie przyjeła mandatu. I będzie spr. w sądzie. I ja jako poszkodowanyh moge wystapic w roli oskarzyciela posiłkowego. Jednak nie wysłalem listu i nie jestem oskarzycielem posiłkowym. I jak 3 miesiące temu list przyszedł tak nic sie nie dzieje w tej sprawie. Co mam robic czekac spokojnie ??? Czy jak ???? Lusterko musiałem kupic nowe ponieważ miałem wyjazd za granice. Stare zostawiłem w firmie która to robiła lusterko kosztowało ponad 1000zł . A o sprawie ani widu ani słychu . (Najlepsze z tego wszystkiego jest to że przejechało tam auto cięzarowe koło mojego auta i jeszcze by sie rowerzysta zmiescił . A kobieta nie zmiesicała sie malutkim autkiem )
Masterss

Re: Uszkodzenie auta ,a spr w sądzie

Postprzez common » piątek 02 marca 2012, 16:41

Możesz iść dowiedzieć się do sądu (gdzie trafiła sprawa) jaki jest jej status. Ale generalnie chyba musisz czekać, bo niektóre sprawy to się nawet rok ciągną.
common

Powrót do Sytuacje na drodze