Zacznę od umieszczenia grafiki (mojego autorstwa ).
Grafika ma oddać ogólny obraz sytuacji , więc proszę nie zwracać uwagi na możliwe błędy .

Obrazek 1(pomarańczowe pogrubienie ilustruje przebieg drogi z pierwszeństwem)
-Egzaminator wydał polecanie abym skręcił w lewo .
-Wykonałem ten manewr ( kierunek lewy , poczym redukcja i skręt w lewo dużym łukiem)
-zadanie nie zostało zaliczone tzn. egzaminator odhaczył błąd.
Moje pytania:
-Co zrobiłem nie tak.
-Jeżeli egzaminator nie wydaje polecania , to oznacza że jedziemy prosto . Czy w tym przypadku droga prosto to droga z pierwszeństwem ?
2 obrazek.
Skrzyżowanie z sygnalizacją , oraz z umieszczonym znakiem , jak przebiega droga z pierwszeństwem .
-Czy w tym przypadku jeżeli egzaminator nie wyda polecenia skręcam w lewo , sygnalizacja w tym przypadku również jest brana pod uwagę.
-czy manewr jest wykonywany Z kierunkiem ?
Obrazek 3.
Jestem tym pojazdem na śodkowym pasie , mam skrecić w lewo na skrzyżowaniu . Zmiana pasa nie była możliwa z powodu samochodów z lewej i dojeżdźam do miejsca gdzie zaczyna się ciągła.
- mam kontynuować jadze(w tym przypadku skręcić w prawo na skrzyżowaniu ) i poinformować egzaminatora o niemożności zmiany pasa bez wymuszenia.
-czy zatrzymać się tuż przed linią ciągła i czekać aż lewy pas się odróżni po czym na niego wjechać?
No i 4 sytuacja
-w tym wypadku jada na wprost jest tak ja wyznacza znak ?
-czy używam kierunku.
-----------------
Jeszcze pytanie , jak jest z tym łukiem . Czy ustawienie pachołków jest jednakowe w każdym ośrodku czy jest to widzi mi się egzaminatora.
Czy jazda na łuku może zostać przeprowadzone na same lusterka bez obracania głowy?
Za odpowiedź dziękuje.