O regule prawej ręki to możesz mówić wtedy gdy nie ma kierującego/świateł/znaków lub gdy te wyżej w hierarchii nie rozstrzygają....
Tutaj zakładam, że jak by były światła to by nie było pytania.... Zapewne są znaki A-7 i C-12 i to one mówią, że ci co są w ruchu okrężnym mają pierwszeństwo przed wjeżdżającymi...
Dla mnie wg tego opisu co dałeś to kręcąc się po rondzie masz pierwszeństwo nad tymi po prawej, którzy chcą przejechać prosto...
Oni mogą wjechać na powierzchnię przecinania się kierunków ruchu po ustąpieniu tym, co już są w ruchu okrężnym....
P.S. Po przyjrzeniu się fotce dochodzę do wniosku, że są tam światła.... (linie warunkowego zatrzymania :D ) .... Hmmm... W takim razie odpowiem tak :
Pierwszeństwo mają ci co mają zielone :D:D:D po poczekaniu aż zjadą ci co przed nimi... Jak za dużo się napcha przed ciebie tamtych... światła się zmienią a ty musisz kwitnąć to pozostaje strąbić dziadów i niestety czekać.... Można też zamontować sobie system nagrywający i jeśli będzie na filmie data, godzina oraz nr rejestracyjny zapychacza skrzyżowania to na policję z nagraniem, a policja rachunek za bezmyślność wystawi....
P.S. 2 .... dziwnie mi wyglądają znaki przy miejscu gdzie wskazałeś, że się znajdujesz.... tak jakby A-7 .... Jesli tak, to zawracasz gitarę mówiąc o rondzie tam gdzie nie ma ronda..... Może ktoś z KRK ci pomoże....
Z fotki wygląda, że jest to zwykłe skrzyżowanie z wyspą centralną i sygnalizacją..... Pytanie o nie to jak pytanie: kto ma pierwszeństwo jak ja mam zielone, a ci co się mi wepchali czerwone....
Raczej nie na miejscu tutaj.....
może
www.forum.przedszkolaków.pl będzie właściwsze ....