Jeżeli ci kolesie są tam stałymi bywalcami to może jednak im odpuścić, jeżeli wiadomo, że to 'swoi'??
Jak nie są zameldowani to jednak nie są "swoi". Pierwszeństwo mają prawowici mieszkańcy.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez piotrekbdg » wtorek 25 maja 2010, 19:53
Jeżeli ci kolesie są tam stałymi bywalcami to może jednak im odpuścić, jeżeli wiadomo, że to 'swoi'??
przez lith » wtorek 25 maja 2010, 19:57
przez biver » wtorek 25 maja 2010, 20:00
przez mk61 » wtorek 25 maja 2010, 20:26
piotrekbdg napisał(a):Jak nie są zameldowani to jednak nie są "swoi". Pierwszeństwo mają prawowici mieszkańcy.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez biver » wtorek 25 maja 2010, 21:16
mk61 napisał(a):piotrekbdg napisał(a):Jak nie są zameldowani to jednak nie są "swoi". Pierwszeństwo mają prawowici mieszkańcy.
A to dlaczego? Ja wynajmuję mieszkanie i za nie płacę, więc chyba mam prawo parkować? Mimo, że nie jestem zameldowany, to jednak płacę za miejsce i chyba mam prawo z niego skorzystać.
przez piotrekbdg » wtorek 25 maja 2010, 21:22
A to dlaczego? Ja wynajmuję mieszkanie i za nie płacę, więc chyba mam prawo parkować?
przez mk61 » wtorek 25 maja 2010, 21:42
piotrekbdg napisał(a):Co innego przyjechać w gości i zastawić miejsca parkingowe na pare dni.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez BlueDevil » wtorek 25 maja 2010, 21:43
Scoff3r napisał(a):
- Kod: Zaznacz cały
Art 49
Zabrania się postoju:
2. w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu;
Tak jak widzisz nie możesz blokować dostępu do takiego pojazdu oraz wyjazdu tego pojazdu.
Jeżeli on zadzwoni na policję to może otrzymać mandat, ale ty też.
przez piotrekbdg » wtorek 25 maja 2010, 21:50
przez Scoff3r » wtorek 25 maja 2010, 22:07
BlueDevil napisał(a):a ja bym go zablokowal i mandatu zadnego nie przyjal, na obszarze parkingu przepisy PORD nie obowiazuja
a z drugiej strony taka tabliczka "nie dotyczy mieszkancow" mnie smieszy i czesto lamie takie zakazy :lol:
przez athlon » wtorek 25 maja 2010, 23:33
geje? czy 3kąta robią :obiver napisał(a):dwoch kolesi przyjezdza co 2 dzien i wyjezdzaja o 4-5 nad ranem,
ta, trafisz na ziutka101 i ci spusci powietrze z kół za nieprawidłowe parkowanie i ponalepia folie na szybya ja bym go zablokowal i mandatu zadnego nie przyjal, na obszarze parkingu przepisy PORD nie obowiazuja
przez BlueDevil » wtorek 25 maja 2010, 23:56
athlon napisał(a):ta, trafisz na ziutka101 i ci spusci powietrze z kół za nieprawidłowe parkowanie i ponalepia folie na szybya ja bym go zablokowal i mandatu zadnego nie przyjal, na obszarze parkingu przepisy PORD nie obowiazuja
przez athlon » środa 26 maja 2010, 00:18
przez tristan » środa 26 maja 2010, 14:19
mk61 napisał(a):piotrekbdg napisał(a):Jak nie są zameldowani to jednak nie są "swoi". Pierwszeństwo mają prawowici mieszkańcy.
A to dlaczego? Ja wynajmuję mieszkanie i za nie płacę, więc chyba mam prawo parkować? Mimo, że nie jestem zameldowany, to jednak płacę za miejsce i chyba mam prawo z niego skorzystać.