radar+policja

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez Khay » środa 07 kwietnia 2010, 13:03

Ja co prawda swojego listu na oczy nie widziałem, poszło do miejsca zameldowania, czyli o jakieś 500 kaemów ode mnie, ale z tego co pamiętam sprawa się miała dokładnie tak, jak to opisał qwer. Ponieważ fotka była bardzo dokładna, a ilość punktów wcześniej wynosiła zero - mandat przyjąłem. Nie wiem, czy potem przyszedł już właściwy druczek mandatu, czy inne licho, nie wnikałem. Nawet jeśli sprawa była w sądzie do wygrania (choć szczerze w to wątpię, głównie ze względu na dokładność zdjęcia i fakt, że tym autem przemieszczam się w zasadzie tylko ja) to przez wzgląd na brak sarmackich zapędów szkoda by mi było czasu na wożenie się po sądach dla 4 pkt i 140 PLN. :P

Inna sprawa, że archeologia, którą praktykujesz mnie przeraża... :P Chciało Ci się to odkopywać by opisać coś kompletnie innego? (proceder handlowania punktami i przyzwolenie ze strony straży byleby wpływ do budżetu był) I ta nieustanna, spiskowa teoria odnośnie piętnowania biednego i uciśnionego... :roll: Od komentarza się powstrzymam.
Khay

Postprzez cwaniakzpekaesu » środa 07 kwietnia 2010, 20:06

Khay:

Inna sprawa, że archeologia, którą praktykujesz mnie przeraża...

Co Cię przeraża - to, że jestem jasnowidzem (nierealne), czy to, że jestem konsekwentny (trafiłeś w 10-tkę), ponieważ tak na tym forum pisałem 30.04.2008 r. o g. 22.12:

To, że uczciwi ludzie (nie chcę ich nazywać po imieniu, bo co oni są winni, że przepisów nie znają) machają ręką i wola zapłacić "listowny" mandat niż się bujać po sądach, to jedna sprawa, ale to, że instytucja powołana do walki z przestępczością, sama działa niezgodnie z prawem - to już problem. Duży problem... Myślę, że ktoś się tym powinien zająć... i z pewnością wcześniej czy później zajmie - bo to bomba z opóźnionym zapłonem. Zresztą z pewnością wrócimy jeszcze kiedyś do tego tematu...

Więc może jednak skomentuj tak samo skwapliwie, jak to drzewiej czyniłeś?

Choć zdaję sobie sprawę, że dla niektórych lepiej byłoby temat "zakopać"...
cwaniakzpekaesu

Postprzez Khay » środa 07 kwietnia 2010, 20:36

Jeszcze raz: to co wygrzebałeś dotyczyło sytuacji, kiedy na zdjęciu była urodziwa blondyna, a przyznawał się łysy grubas i nikt z "halabardników" nie widział problemu. To o czym pisano wcześniej dotyczyło sytuacji, gdy i na zdjęciu z fotoradaru, i na zdjęciu w prawie jazdy była ta sama osoba. Związek dość luźny jak dla mnie.
U mnie sprawa była jasna, w dodatku gdy ten temat umarł nawet nie miałem prawa jazdy, tym bardziej więc się w nim specjalnie nie udzielałem, skąd się wziąłem na Twej liście? Pojęcia nie mam. No a już skwapliwego komentarza z mojej strony to tu ze świeczką szukać... ;)

Czytając procedurę opisaną przez qwer0 widzę w niej dużo więcej z tego, czego się domagałeś, niż w Twojej zgadywance byłego ucznia odnośnie nieprawidłowo zaparkowanego bolidu. Jeśli wg Ciebie procedura ta w którymś punkcie uchybia obowiązującemu prawu, chętnie poczytam. O blondynkach łysiejących z powodu mandatu - niekoniecznie. ;P
Khay

Postprzez cwaniakzpekaesu » środa 07 kwietnia 2010, 23:09

Khay:

U mnie sprawa była jasna, w dodatku gdy ten temat umarł nawet nie miałem prawa jazdy, tym bardziej więc się w nim specjalnie nie udzielałem, skąd się wziąłem na Twej liście? Pojęcia nie mam.

Rzeczywiście na "mojej" liście nie powinieneś się znaleźć. Sorry. Przepraszam.
cwaniakzpekaesu

Postprzez cwaniakzpekaesu » poniedziałek 24 maja 2010, 18:58

cwaniakzpekaesu

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze